Hoppa till sidans innehåll

Stafett idag - Rapport från Camp GIF Piteå

28 JAN 2016 20:01
Idag gjorde vi nytt rejält försök att stjäla åt oss TV-tid då stafetten om 3x10 km i fristil genomfördes med start redan kl 09.35 - var ni med då?
  • Uppdaterad: 18 FEB 2017 23:06

Återigen en ganska tidig morgon - denna dag med ca 8-9 minusgrader och uppklarnande. Skidtest och test av toppping drog igång vid kl 08.00 och Lucas som var startman var på plats i tid till starten.

 

Som vi kunde berätta redan igår hade vi idag samma trio i vårt förstalag som för 6 år sedan då vi vann ett silver på USM-stafetten i Borlänge, då i kamp med Domnarvet som tog guldet. Åren går...

 

Med startnummer 16, precis utanför den seedade fältet, så var naturligtvis starten viktig och det är något om Lucas Lennartsson bemästrar till fulländning - vilket jag tror ni kunde se på TV-sändningen. Efter ca 6-700 m åkning är Lucas på en 4'e plats och i kloss på topptrion. Tre varv påå en 3.3 km-slinga skulle åkas per sträcka och med få delar för återhämtning. Lucas stred på bra, fick släppa täten men höll ihop andra halvan av sträckan bra och växlade som 20'e lag.

 

Axel Ekström gick ut med bra tryck på 3'ans växlel och började att plocka placeringar, en efter en. Med 7'e bästa sträcktid, endast 22 s efter sträcksnabbaste tid (Daniel Rickardsson) så plockade Axel 9 placeringar och skickade ut Joel Lager på en 11'e plats.

 

Joel Lager gjorde sedan helt sitt eget lopp, kunde se kanoner som Teodor Peterson, Umeå och Anton Karlsson, Åsarna passera men åkte frimodigt och vågade att spänna bågen. Roligt att se att han kunde hålla ihop loppet och sträckan avslutades med spurt mot Åsarna 3's Johan Eriksson som tyvärr gick segranden ur den bataljen.

Stafettlaget

 

Slutlig placering blev en 17'e plats, 3.45 från guldet och det är vi nöjda med - utifrån våra förutsättningar presterade vi på max idag. Dagens placering är också två placeringar bättre än ifjol då vi blev 19'e i vårt hemma -SM så nu har resan mot topp-10 på stafett på allvar inletts. Loppet vanns av Hudiskvall, före Falun-Borlänge och Piteå elit tog bronset.

 

Som vän av ordning noterat så hade vi också ett andralag med - dock bara på första sträckan. Där åkte Filip Danielsson för att få en rejäl genomkörare inför kommande uttagningar till JVM i Rumänien, ett mästerskap som genomförs om en månad.

 

Vallningsmässigt fick vi till det riktigt bra idag - visst det var inget fäste som behövde fixas men kul att se att våra åkare fick lite gratis idag genom att helt enkelt glida förbi andra åkare - Tack för det!

 

Efter loppet åt vi lunch i bussen och passade samtidigt på att se damernas stafett som blev en enkel historia för hemmaklubben Piteå elit. Lite för  efterarbete i vallatältet men tidig återkomst till vårt boende för alla. Ikväll ar vi ätit ugnsstekt lax med ris, majs och bönsallad - MUMS och nu är det allmän trivsel - några åkare ska visst ut och jogga...

 

Imorgon vankas vilodag för att på lördag fortsätta med sprint i fristil och då har vi samtliga åkare på startlinjen - Kul!

 

Vi vill återigen tacka för hälsningar och glada tillrop även om det blev en klar avmattning till idag - VÄLKOMNA med era inlägg och hälsningar - flöda på!

 

Vi vill också ha hjälp med en fråga som dök upp under dagen. Som vi redan nämnt hade vi också ett stafettlag på SM ifjol, och 2014 deltog vi i Falun. Så tre år på raken med deltagande på SM men innan dess?? Har vi i "Hyttan" haft herrlag med på SM tidigare och i sådana fall när? Skammens rodnad lyser över våra bröst men vi som är här uppe vet faktiskt inte... Skriv in i kommentarsfältet ni som vet eller kanske har ett "hum" om detta,

 

Detta avslutar dagens rapportering,

 

Over and out!

Skribent: Per M Ekström

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info