Hoppa till sidans innehåll

Idreläger dag 3, växlande väder

09 DEC 2017 19:20
Denna morgon vaknade vi inte upp till samma vackra väder som igår. Idag bjöd fjället på runt nollan, byvindar och kraftigt snöfall. Ett helt perfekt väder för att ge sig ut med klassisk stil på programmet...
  • Skapad: 09 DEC 2017 19:20

Denna morgon vaknade vi inte upp till samma vackra väder som igår. Idag bjöd fjället på runt nollan, byvindar och kraftigt snöfall. Ett helt perfekt väder för att ge sig ut med klassisk stil på programmet. För Röd och Orange var det klassiskteknik som gällde. Fokus lades på både stakning och diagonalåkning. Här togs det hjälp av hantlar för att hitta den rätta tyngdöverföringen.

Efter teknikfokus så brände de även av ett varv runt fjället.

På tur runt fjället

Svarta gruppen gav sig på morgonen ut på ett långpass där det bitvis var ospårat i de väderförhållande som rådde. Under passet hann de med både några lära känna övningar och stafetter där armhävningar var straffet vid regelbrott.

Fusk i stafetter bestraffades

Efter cirka 2,5 timme så var de tillbaka vid stugan för att käka lunch.

Lägligt nog så passade vädret på att ändra sig till en fantastisk fin dag lagom när alla var klara med träningen.

Under lunchpausen passade de flesta även på att se skidåkning på tv innan det var dags att sätta på sig träningskläder igen och ge sig ut på eftermiddagspasset. Dock var det några i Röd och Orange grupp som fick blodad tand av badet igår och smet därför iväg för att ta ett lunchdopp även idag.

Eftermiddagspasset var ett skatepass med mycket lek och stafetter. Halvvägs in på passet blev det dags för en av lägrets höjdpunkter, 5 kamp mellan mixade lag i alla åldrar. Till start kom även ett föräldrar lag. 5 kampen bestod av två grenar ute på skidor i form av olika stafetter och följdes upp av tre grenar inomhus (ballongstafett, käka godissnöre och tågstafett) under dagens tredje pass som var i idrottshallen. Hårda bataljer utspelades både på stadion och i idrottshallen och alla gjorde bra ifrån sig i alla grenar.

Under kvällen har även snökanonerna börjat gå igen och termometern kryper längre ner och det ryktas om en kall morgondag.

Imorgon är det lägrets sista dag och kommer avslutas med skatepass för samtliga grupper innan hemresa mot närkeslätten. Men innan denna kväll är slut så är det nu tacos! 

Mat!

Skribent: Adam Karlsson
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info