Hoppa till sidans innehåll

Cuphelg i Glada Hudik

16 FEB 2019 22:59
  • Skapad: 16 FEB 2019 22:59

Dubbel cuphelg i Hudiksvall, dag 1+2

Ursprungsplanen var att vi skulle bli hela 24 personer till helgens tävlingar som omfattar både Scandic cup för juniorerna och Volkswagen cup för seniorer, men med några avhopp p.g.a. sjukdom så landade vi på 16 personer varav 7 åkare.

Avresa 06.00 i fredags med bussen, framkomst till boendet vid elvatiden och därefter var det dags för iordningställande av vallacampen av Garphyttans väloljade maskineri. Efter lunch i bussen var det dags för helgens första skidtester och därefter vallning och testning av banan. Åter på boendet blev det som vanligt lite rundpingis i åkargänget innan kvällsmat och genomgång inför lördagens tävlingar.

 

Lördagen startade ovanligt sent, inte förrän 8.30 gick första resan till stadion med vallare, så jämfört med många andra tävlingsdagar så var det en riktig sovmorgon! Dagens väder bjöd på +5 grader, mestadels mulet och i slutet av H21-klassen även lite regn. Snön blev allt fuktigare under dagen men det var inga problem för Garphyttans vallare, alla åkare var nöjda med skidorna😊

 

Sammanfattning av åkarnas tankar om dagen:

Emil startade som vanligt i ett högt tempo och låg tvåa när han varvade, men med ett koppel starka åkare efter sig så slutade han på en 17:e plats. Sammanfattningen från Emil var att han var nöjd efter de förutsättningar han hade, dvs nyss tillbaka efter en förkylning.

Även Elin är precis tillbaka efter en förkylning, vilket hon fick känna av idag. Loppet blev slitigt men förhoppningsvis är kroppen bättre igång till morgondagens masstart.

Mattias tyckte att kroppen kändes bra när det gäller orken, däremot ställde smalbenen till det då han plågades av värk under stora delar av loppet.

Ronja hade som mål inför loppet att jobba med tekniken, särskilt på de flacka partierna av banan, vilket hon också lyckades bra med. En positiv känsla överlag får sammanfatta dagen och nu ser hon fram mot morgonens masstart.

Anja sammanfattar det hela med att det kände stumt och inte kändes särskilt bra. Hon ser fram mot morgondagens masstart och hoppas kroppen svarar bättre då.

Rickard kände att kroppen fungerade bra och att han fick ut det som fanns för dagen. Det var kul att åka, skidorna fungerade bra och den gamla axelskadan kände han inte av. I morgondagens 30 km masstart kommer Rickard att åka med fäste, som många andra, men många kommer nog också att satsa på att staka igenom den relativt flacka banan (i alla fall om man jämför med Sundsvalls SM-banor!).

Adam gjorde ett riktigt starkt lopp idag, startade hårdare än han brukar och fick sen en bra rygg på Tiio Söderhielm när han gick ut på andra varvet. På sista varvet tappade han lite och gick i mål som elva, bara 4 tiondelar från tiondeplatsen, lite surt tyckte Adam som ändå var riktigt nöjd med dagens lopp.

 

Nu laddar vi inför söndagens klassiska masstartslopp, 10 km för tjejerna, 20 km för juniorkillarna och 30 km för seniorerna. Vi hoppas att SMHI och yr har rätt i sina prognoser att det ska frysa till under natten så att det blir skapligt stabila förhållanden att valla fäste till.

 

//Annika

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

 

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info