Hoppa till sidans innehåll

SM- Den avslutande dagen med 5-milen

28 MAR 2018 23:01
  • Skapad: 28 MAR 2018 23:01

SM – sista dagen

Efter en tävlingsfri söndag var det så dags för det avslutande kraftprovet, femmilen. För Adam och Marcus var det första gången, vilket innebar en del funderingar om fästet, och energin, skulle räcka hela loppet. Efter skidtester och vallning in i det sista så var det dags för start. Precis som på 15 km så startade våra tre åkare alla inom två och en halv minut i det 90 man starka startfältet. Adam startade loppet ganska lugnt så efter en stund hade Lucas som startade en minut efter åkt ikapp och resten av loppet höll de ihop och hjälptes åt att växeldra. Marcus kom de dock inte ifatt. De fem milen kördes på en tuff milbana, som alltså skulle köras fem varv. Vi som skötte drickalangningen och tidsrapporteringen fick se många åkare som kroknade under loppet men alla GIF-are gjorde stabila och bra lopp och slutade på platserna 36 (Lucas), 37 (Adam) och 39 (Marcus). Detta gav också en imponerande åttonde plats i lagtävlingen.

Efter loppet så var slutsatsen att fem mil är rätt långt, men ändå överkomligt. Dock blir det nog några rätt lugna dagar efter detta. Energin räckte till, men fästet slets en hel del så sista varven blev det jobbigt för armarna i backarna.

Skellefteå som arrangör får med beröm godkänt, allt fungerade bra och var välorganiserat. Att vädret dessutom visade sig från sin bästa sida med sol de flesta dagarna gjorde ju inte det hela sämre.

Nu tackar åkare, vallare och övriga ledare för den här gången, tack för att ni har följt oss under veckan!

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 lopex

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019-298766
E-post: This is a mailto link

Se all info