Hoppa till sidans innehåll

SM dag 3 - Stafett

2018-03-23 18:46
En strålande vinterdag i Skellefteå skapade bästa förutsättningar för SM-stafett vilket ledde fram till föreningens bästa stafettresultat genom tiderna.
  • Uppdaterad: 2018-03-23 21:06

Skellefteå bjuder verkligen på perfekt förhållanden för rättvisa och trevliga tävlingar. Arenan vid Vitberget och idrottshallarna i dess närhet ger en trevlig sammanhållen SM-vecka. Lägg därtill att Skellefteå AIK är duktiga och erfarna arrangörer av skidtävlingar. Som du hör så trivs vi i Skellefteå och Västerbotten.

Dagens väder och spårförhållande bjöd inte på några större utmaningar för oss utan allt gick enligt plan.

GIF-laget bestod i sträckordning av Marcus, Lucas och Adam.
Marcus gjorde precis som förväntat på första sträckan genom att hänga med den stora klungan som höll ihop under de tre varven som respektive sträcka åkte. Han fick en något stökig start men efter första varvningen var han framme i den 18 man stora tätklungan som anfördes av Åsarna, Ulricehamn, Umeå, Hudiksvall och som sedan drog fram som en ”orm” genom Vitbergsterrängen. Marcus hade full koll på läget och växlade som 18:e lag 16 sek från de första i den stora klungan.


På den andra sträckan blev det ”som vanligt” hård körning. Hudiksvalls IF som på andra sträckan hade en Daniel Rickardsson i storform försökte, försökte och försökte skaka av sig övriga. Detta gjorde att den stora klungan blev mindre och fler småklungor bildades. Lucas hängde på en av klungorna som ej tänkte tappa massa sekunder till tätlagen utan de avancerade sakta under sträckan. Lucas växlade efter en mycket stark sträcka som 11:e lag.


Vår slutman, Adam, fick tidigt en meriterad klunga att hänga fast i. Adam agerade helt respektlöst under sträckan och gav konkurrenterna en match in i det sista. Ut på det sista varvet var det Nordström, Borås SK, och Dyvik, IFK Mora SK tillsammans med GIF som gjorde upp om 7:e platsen. Adam var mycket offensiv och släppte inte de andra lagen någon extra meter utan låg hela tiden ”kloss” rygg. In på upploppet var dock de båda sprintspecialisterna för svåra och Adam förde GIF till föreningens bästa SM-stafett genom tiderna.