Hoppa till sidans innehåll

SM i Sundsvall

30 JAN 2019 22:43
Garphyttans IF, klubben som håller ihop.
  • Uppdaterad: 30 JAN 2019 22:43

15 km klassiskt, med individuell start i den tuffaste terrängen som våra åkare träffat på, det var vad som stod på programmet den första dagen under SM-veckan i Sundsvall.

Som vanligt begav sig vallarna till tävlingsplatsen först av alla för att se till så att åkarna fick så bra förutsättningar som möjligt. -15 och nysnö under natten var för alla inblandade inte något som försvårade insatserna nämnvärt, utan det blev väldigt rättvisa förhållanden. Starkast för dagen åkte snabbast.

Våra 5 åkare visade även idag det som de visat vid ett antal tillfällen tidigare, de har en bra sammanhållning och hänger gärna ihop med varandra.

Först ut idag var Kevin, näst på tur var Rickard, några minuter senare. Kevin gick ut hårdast av de två och låg på första varvet tiotalet sek före Rickard. På andra varvet hade Rickard vänt på steken och var ungefär lika långt före Kevin. Båda två fortsatte slita hårt hela loppet och i mål hamnade de på placeringarna efter varandra, endast sekunden emellan.

 

 Den andra klungan av GIFare gick ut lite senare, Marcus 1 minut före Adam som i sin tur hade Lucas 30 sek efter sig i spåret. Även dessa tre hade svårt att skilja sig från varandra, trots att det under loppet pendlade lite vem som gick bäst. I mål var Lucas 32:a, Adam 33:a och Marcus 35:a.

 

 

Att det ska vara så svårt att släppa taget om kompisarna!!

Skämt åsido.

Sammantaget tyckte åkarna att det var en jobbig bana och att det hade gott lite olika bra under de olika delarna av den. Huruvida de var nöjda med sin insats beror på vem du frågar.

Som vanligt gjorde sig våra åkare bra i TV-rutan, dock lite kortare tid i startpositionen för en av dem.

I morgon vankas det stafett, 3 x 10 km i klassisk stil. Ni med gått minne kommer kanske ihåg att GIF förra året gjorde en riktigt bra stafett som slutade med en 9:e plats. Samma åkare ska försöka göra en likadan insats som då. Vi säger lycka till till Marcus, Lucas och Adam. (Enligt uppgift kommer banan vara ännu tuffare än idag)

 

//Jocke G

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info