Hoppa till sidans innehåll

VW-cup Boden

26 FEB 2021 23:41
  • Skapad: 26 FEB 2021 23:41

Volkswagen cup Boden

Efter några dagar hemma efter SM så var det återigen dags att bege sig iväg mot tävling. Resan gick den här gången norrut mot Boden och en minitour över tre dagar. Med dryga 100 mil att köra så tog det en hel dag för bara resan, innan vi kunde installera oss i boendet i Luleå. Torsdagen ägnades åt skidtester, test av banan och vallning inför fredagens inledande tävling, en skate-sprint på en bana på hela 1700 meter.

Tävlingsdag 1:

Först ut var Marcus som tyckte det gick okej, men att banan var för lång och tuff för hans del i det för dagen kärva föret. Marcus blev 33:a i kvalet och gick tyvärr inte vidare.

Därefter var det Adams tur som i motsats till Marcus gynnades av den långa banan. Han blev 24:a i kvalet och fick alltså ladda om för kvartsfinal ett par timmar senare. Adam gick upp i tät i sin kvart och låg där större delen av loppet, men blev omåkt strax innan upploppet. Han tyckte det var roligt att vara med och ”köra om det”, och tar med sig många nya lärdomar.

Lucas var vår tredje åkare i kvalet, men var inte alls nöjd då han känner att han inte har något tryck i benen i skate just nu.

Tävlingsdag 2:

På lördagen var det dags för 15 km klassisk stil med individuell start. Då det snöat en hel del under natten så var spåren lösa, liksom stavfästet. Marcus startade starkt och tyckte det kändes okej till en början med en kontrollerad bra fart, men tyvärr höll inte ryggen mer än ett varv så de sista två varven blev kämpiga. Ryggproblemen gjorde också att Marcus valde att bryta touren efter lördagens lopp och kom alltså inte till start i söndagens jaktstartslopp.

Lucas gjorde ett stabilt lopp och var relativt nöjd med loppet utifrån förutsättningarna, då det kändes bättre i kroppen än det gjort tidigare i år.

Adam tyckte det kändes rätt bra de första två varven, och han hade bra ryggar att följa, men orkade inte öka farten så mycket som han brukar göra på sista varvet.

Tävlingsdag 3:

Efter en riktigt kall morgon så var det dags för den avslutande jaktstarten, 15 km fristil. Hela teamet var på plats i ottan och vallarna och åkarna testade fram skidorna som det skulle tävlas på.

Lucas åkte stabilt och låg länge i tät i sin klunga, men var inte nöjd med loppet då han hade samma problem som i sprinten med att inte kunna ta ut sig då benen blir för trötta. Men trötta ben till trots så kunde han spurtslå de åkare han kom in på upploppet med.

Adam blev relativt snabbt ikappåkt av åkare som startade efter honom, däribland Axel Ekström, som det visade sig åkte snabbast i dagens lopp. Som i många jaktlopp blev de en större grupp som höll bra fart och tog in på åkare framför. Adam kände att förutsättningarna var goda för att göra ett riktigt bra lopp. Tyvärr tröt orken lite på sista varvet och han blev tvungen att släppa, gick i mål som 26:a i minitouren. Nöjd men inte supernöjd.

Förhandsgranskning av bild

Resultat: https://www.bodensskidklubb.se/VolkswagenCupBoden2021/VolkswagenCupBoden2021/Resultat/

Skribent: Joakim Gillman
E-post: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info