Hoppa till sidans innehåll

Cuphelg i Östersund

23 DEC 2019 11:43
  • Skapad: 23 DEC 2019 11:43

Idag är det dan före dan. Men nu ska jag göra er besvikna. Våra juniorer och seniorer har den gångna helgen redan fått fira vad som kan anses som en skidåkares julafton nämligen skidtävling i ett väldigt vintrigt Östersund.

 

För juniorerna så var det de första Sverigecup-tävlingarna för säsongen och för seniorerna var det rankingtävlingar.

För samtliga gällde klassisk sprint på lördagen och masstart fristil på söndagen.

 

Elin Törnqvist gjorde debut under helgen i dessa större tävlingssammanhang och tillsammans med Anja, Ronja, Elin S, Emil och Mattias utgjorde de Garphyttans juniorstyrka. Seniorerna denna helg bestod av Lukas och Adam då Markus fortfarande har känningar av skada han ådrog sig i Idre samt en förkylning som varit besvärlig.

 

Lördagen bjöd på lite lurigt före med temperatur kring nollan och klistertuber i vallaboden. Från kvalet tog Elin S och Emil sig vidare där både Ronja och Lukas var väldigt nära topp 30 och att få göra Elin och Emil sällskap till kvartsfinal men tyvärr saknades det någon sekund.

I kvartsfinalerna var tempot högt och både Emil och Elin fick se sig utslagna ur heaten.

 

Under kvällen firade vi Anja som i veckan fyllde 17 år!

 

Batterierna laddades om och till söndagens distanstävlingar så hade vädret också laddat om till snöblandat regn…

Till start tog snöandet över regnet och det blev fina men väldigt tuffa tävlingar på banan som till stor del både är skidskytte och den kommande längdvärldscupbanan. Först ut var Anja och Elin T. Vid varningen ramlade Anja och blev påkörd av en tävlande så Anja valde att kliva av lite blåslagen. Dock ingen fara med henne. Elin fortsatte och visade att 10km och stora tävlingar inte räds henne utan åkte in på en fin fin placering och väldigt nöjd med dagen.

Elin S och Ronja krigade på hela sina 15 km idag och båda gick en tuff match mot tröttheten på sista varvet. Båda är ändå nöjda med dagen de också. Elin S som förra helgen var i Norge och tävlade i skidorientering på ett framgångsrikt sätt kan nu gå på julledigt och njuta av en dryg veckas intensiva tävlande.

Grabbarna i 19/20 klassen, Mattias och Emil, hade en tuff dag på jobbet idag över sina 20 km. Emil fick känningar i benhinnorna i det besvärliga föret och valde att kliva av efter 5km. Mattias fortsatte kriga men efter 15km var krafterna slut och även han klev av banan.

Kvar att åka var seniorgrabbarna Adam och Lukas. Adam som dragits med sjukdom i inledningen av säsongen fick också en tuff dag och valde att kliva av deras 20 km race när kroppen inte svarade på ett bra sätt. Lukas kämpade väl in i mål och var efter loppet nöjd med helgen.

 

Nu väntar julfirande på olika håll i landet. Vissa med snö i norra delarna av landet och andra finns under några dagar hemma i Örebrotrakten.

 

Till sist skickar jag även med en hälsning från vår tidigare åkare Axel Ekström som numer bor i Östersund och som kom förbi och snackade lite med oss innan han nu efter jul beger sig ner i Europa och Tour de ski tävlingarna.

 

Vi önskar Axel lycka till och jag vill önska er alla en riktigt god jul och gott nytt år med förhoppning om mycket snö!

 

/coach Adam

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info