Hoppa till sidans innehåll

Garphytteåkare på lilla skidspelen

26 MAR 2018 00:19
  • Uppdaterad: 26 MAR 2018 00:43

Lilla Skidspelen i Falun är en av Sveriges största ungdoms- skidtävlingar och motsvarigheten till Svenska Skidspelen. Lilla ss började arrangeras i samband med Skid-VM  i Falun 1974, med sin över fyrtioåriga historia så bjöd Falu IK Skidklubb 2018 återigen in till välorganiserade tävlingar,fin väder, fina spår, tuffa, utmanade och roliga banor (Kända ifrån Tv’n världscupsbanorna).

Tävlingarna genomfördes i dagarna två. Individuella tävlingar med intervallstart på lördagen med hela 900 starter !! Skidfesten avslutades på Söndagen med kanske helgens höjdpunkt, sprintstafetter med över hela 350 anmälda lag.

Självklart hade vi representation av skidåkare ifrån Garphyttan på plats i Falun båda dagarna.  20- talet åkare allt ifrån ungdomar, juniorer till seniorer var på plats.

Tittar man på resultat på den individuella tävlingen så bör vi nämna Ellen Ollson i D11 med sin 4:e plats med endast 8 sekunder till pallen och Kevin Henriksson  som blev 3:a i H21 efter Zinkgruvans vinnare Oscar Johansson.

Sedan levererade alla klubben åkare mycket fina prestationer. Det viktigaste i Falun är att utmana sig själv, ge järnet, ha leendet på läpparna, ha roligt och träffa nya skidåkarvänner. Det är få förunnat att få uppleva en av de största ungdomsskidtävlingar på Lugnet, Sveriges riksskidstadion.

En av klubben yngsta åkare på plats, åkandes  i knattemix in action och med pris (pris till alla som åker).

Även om Spiderman var på plats och styrde i sprintstafetterna så räddes inte klubbens åkare att ställa upp med flera lag. 

 

Idag fick Emil Hagström kliva högst upp på pallen i juniorklassen H17-20 tillsammans med lagkollegan  Jonathan Norder ifrån IF Hallby sok. Imponerande insatts stod även våra tränare Daniel Olsson och Per Wedin för som slutade 3:a i motionsklassen.

Trots att Daniel hade som mål att ta rygg på Emil i starten för att sedan hänga och ge Wedin spurtläge mot juniorerna så höll inte taktiken hela vägen, hästskon blev för tuff. Eloge till er som visar klubbens ungdomar att det är roligt att tävla på skidor.

Linus Wedin fick idag kliva upp på pallen med sin 3:eplats tillsammans med sin lagkamrat Anton Adill ifrån Öregrunds IK.

Ledarna i lagmaskinen Garphyttans IF var nöjda med både prestationer och väder när de lämnade Lugnet. Stort TACK till alla ledare och föräldrar och aktiva som gör detta till en toppen helg.

Här kan ni läsa mer om resultaten och tävlingarna: http://idrottonline.se/FaluIKSkidklubb-Skidor/LillaSkidSpelen/LillaSkidspelen201.8

Nu ser vi fram emot att följa Garphyttans herrar som avslutar SM-veckan i Skellefteå  på den avslutande 5 mil som körs idag med fortsatt fina prestationer. Heja Garphyttan!

Skribent: Sven Larsson
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 lopex

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

 

 

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019-298766
E-post: This is a mailto link

Se all info