Hoppa till sidans innehåll

Nöjda GIF-åkare efter första tävlingsdagen av VW-cup i Torsby.

23 JAN 2021 18:49
  • Uppdaterad: 23 JAN 2021 18:49

Fredagens kraftiga regnfall och vattensjuka tävlingsområde byttes på lördagen till solsken och fina hårda spår. Både vallare och åkare tog tacksamt emot den förändringen.

Som vanligt begav sig vallarna först, tillika tidigt, till skidstadion för att börja förbereda skidorna för testning, som i första läget genomfördes av Lucas Lennartsson (tidig morgon även för honom). Efter att till slut ha hittat ett klister som alla trodde på var det så dags för åkarna att kliva in i handlingarna ordentligt.

Dagens GIF-skara bestod av 2 manliga och 2 kvinnliga åkare. Först ut i prologen var Marcus Lennartsson, som genom åren tagit sig vidare till kvartsfinal många gånger. Dagens prologkörning gav ytterligare en till den skaran, 19:e efter ett stabilt lopp. Näst på tur var Adam Gillman, som också hade siktet inställd på att få göra Marcus sällskap. Det blev en nervös väntan, men när alla 100 åkarna gått i mål hade Adam den 28:e tiden och kvartsfinalplatsen var säkrad. Både Marcus och Adam var nöjda med prologerna och började ladda för finalåken. Sedan var det systrarna Andersdotters tur att äntra prologbanan. Anja och Ronja gjorde säsongsdebut för två helger sedan i Järpen, en seniortävling det också. Trots att det är en klass med många äldre åkare såg de mycket fram emot dagens tävling. När båda hade gått i mål och båda kände sig nöjda med prestationen visade det sig att det bara skilde 16 hundradelar dem emellan, ingen kvartsfinal men ändå väl genomförda lopp.

  

När det så var dags för kvartsfinal var Marcus först ut även där. Efter tre fjärdedelar av loppet, upp i sista backen, låg Marcus på en 4:e plats, men med en hård körning uppför och taktiskt väl genomfört gick han upp på en andraplats. När mållinjen passerades var Marcus fortfarande 2:a, semifinalen säkrad. Adams kvartsfinal startade i ett rappt tempo vilket gjorde att han hamnade lite efter upp i första backen. Adam slet på men dagen slutade i och med detta lopp. Adam var nöjd med insatsen.

Semifinal, och en GIF-åkare på startlinjen. Marcus ligger bra med från start och gör det ända upp i sista backen, 2:a plats.  In på upploppet ligger Marcus fortfarande tvåa men väl där passerades han av en åkare från Umeå. Tyvärr har heatet gått lite för långsamt och Marcus missar finalen med dryga sekunden, men en slutlig sjundeplats är ju riktigt bra. Han är liksom övriga åkare idag, nöjd med sin insats och sina lopp.

Imorgon vankas det 10km för damerna och 15 för herrarna. Om allt går enligt plan tillkommer även Rickard Ericsson som åkare. Lycka till önskar vi åkare och vallare.

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info