Hoppa till sidans innehåll

Nöjda GIF-åkare efter första tävlingsdagen av VW-cup i Torsby.

23 JAN 2021 18:49
  • Uppdaterad: 23 JAN 2021 18:49

Fredagens kraftiga regnfall och vattensjuka tävlingsområde byttes på lördagen till solsken och fina hårda spår. Både vallare och åkare tog tacksamt emot den förändringen.

Som vanligt begav sig vallarna först, tillika tidigt, till skidstadion för att börja förbereda skidorna för testning, som i första läget genomfördes av Lucas Lennartsson (tidig morgon även för honom). Efter att till slut ha hittat ett klister som alla trodde på var det så dags för åkarna att kliva in i handlingarna ordentligt.

Dagens GIF-skara bestod av 2 manliga och 2 kvinnliga åkare. Först ut i prologen var Marcus Lennartsson, som genom åren tagit sig vidare till kvartsfinal många gånger. Dagens prologkörning gav ytterligare en till den skaran, 19:e efter ett stabilt lopp. Näst på tur var Adam Gillman, som också hade siktet inställd på att få göra Marcus sällskap. Det blev en nervös väntan, men när alla 100 åkarna gått i mål hade Adam den 28:e tiden och kvartsfinalplatsen var säkrad. Både Marcus och Adam var nöjda med prologerna och började ladda för finalåken. Sedan var det systrarna Andersdotters tur att äntra prologbanan. Anja och Ronja gjorde säsongsdebut för två helger sedan i Järpen, en seniortävling det också. Trots att det är en klass med många äldre åkare såg de mycket fram emot dagens tävling. När båda hade gått i mål och båda kände sig nöjda med prestationen visade det sig att det bara skilde 16 hundradelar dem emellan, ingen kvartsfinal men ändå väl genomförda lopp.