Hoppa till sidans innehåll

Rapport från Idre 24-25/11-18

25 NOV 2018 21:50
  • Skapad: 25 NOV 2018 21:50

I helgen startade säsongens seniorcup, Volkswagen cup, samtidigt som juniorerna hade ett genrep inför deras cupstart om två veckor. Efter ett par återbud p.g.a. sjukdom blev det åtta garphyttingar som kom till start i helgen, Lucas, Marcus, Adam, Rickard, Ronja, Anja, Minna och Filip A. Arrangörerna hade jobbat hårt in i det sista för att få ihop den snö som behövdes när nu natursnön lyste med sin frånvaro, och de lyckades få till fina och rättvisa förhållanden.

Lördagens sprintkval bjöd på överlag bra skidåkning av alla åtta, där systrarna Andersdotter i D17-18 och Marcus Lennartsson i H21 gick vidare till kvartsfinal. Noteras kan även att Lucas nog gjorde sitt bästa sprintkval på flera år då han slutade 34:a i knivskarp konkurrens. Trots stark åkning av våra tre kvartsfinalister tog dagen slut där och fokus riktades om mot skid- och vallatester inför söndagens distanslopp. 

                  

Söndagen startade med 15 km F för seniorerna. Rickard gjorde ett stabilt lopp och tyckte det kändes bättre än förra helgen i Bruksvallarna, han känner nu att han kan börja lita på sin axel som gjort att han varit borta i två säsonger från allt tävlande. Näst på tur var Marcus som 30 sekunder senare följdes av Adam, och ytterligare en minut senare av Lucas. Alla tre gjorde körde starkt och slutade lika tätt som de startade, Adam 25:a, Lucas 26:a och Marcus 28:a i det 127 man starka startfältet, alla tre inom sex sekunder.

            

Efter stugstädning och lunch var det så dags för juniorerna. Minna och Filip, som båda gjorde säsongspremiär i helgen, fick en bra genomkörare och laddar nu vidare mot starten av Scandic cup. Anja och Ronja var det andra syskonparet idag som hade en jämn kamp i spåret, båda körde starkt och i mål skiljde det bara två sekunder till Anjas fördel.