Hoppa till sidans innehåll

Rapport från SM i Borås, del 1

09 FEB 2021 22:12
  • Skapad: 09 FEB 2021 22:12

Truppen till årets SM består av sex personer, tre åkare (Marcus, Lucas och Adam) och tre ledare.

Efter att i går ha genomfört alla (trodde vi) skid- och vallatester så var det dags för första tävlingsdagen där 15 km fristil stod på programmet. När vi vaknade visade det sig att det hade snöat under natten, vilket gjorde att ytterligare vallatester fick genomföras för att till slut få fram ett bra alternativ strax innan det var dags för start. Som vanligt håller vi ihop i Garphyttans IF, d.v.s. 30 sekunder efter Lucas så var det Adams tur att starta.

Adams ord efter loppet: ”Jag gick ut rätt hårt och försökte hålla det tempot loppet igenom. När jag märkte att jag hade bra glid så försökte jag utnyttja det genom att stå i fartställning lite längre då det blåste en hel del. Andra halvan av sista varvet forcerade jag så mycket jag kunde vilket gjorde att jag plockade några placeringar på slutet.” Adam slutade på en 17:e plats och var nöjd med sitt lopp som var hans bästa placering på ett senior-SM.

Lucas ord om sitt lopp: ”Det gick ungefär som förväntat, men kroppen är inte riktigt där jag vill att den ska vara. Det känns i alla fall som att det går åt rätt håll. Banan var bra och den innehöll det mesta, flack åkning, branta uppförsbackar och allt däremellan.”

Carina, vår allt-i-allo, har ”gjort praktik” i testsammanhang idag, utöver att fixa med markservicen som hon alltid gör med bravur!

I morgon står det klassisk sprint på programmet, och då är det Marcus tur att göra SM-start. Han säger ”Det kommer nog att bli kul i morgon!”

Skribent: Joakim Gillman
E-post: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info