Hoppa till sidans innehåll

Säsongspremiären är här!

19 NOV 2020 23:20
  • Skapad: 19 NOV 2020 23:20

Med dagens allväder som vi fick uppleva med storm, sol, regn, snö, plusgrader och grönt på marken så känns kanske skidsäsongen inte som att den står och knackar på dörren direkt. Men riktar vi blickarna norr ut och upp till Bruksvallarna så har våra seniorer, som var där på läger för ett par veckor sedan, återvänt för att mäta krafterna mot Svergies seniorelit. 

Så här dagen och kvällen innan är det fullt fokus på att få till bra förutsättningar inför helgens lopp och med de speciella förberedelserna med tanke på pandemin. Vi kunde ändå tjuva till oss en liten rapport om läget i Bruksvallarna av vår åkare Lucas, så här rapporterar han.

Vi var ett litet men taggat gäng som anlände till Bruksvallarna under onsdagskvällen. Som vanligt bor vi i stugbyn precis vid spåren och vi som ska tävla är Lucas, Marcus och Adam. Väl på plats mötes vi av sju plusgrader och regn och det kändes väl egentligen inte som vi var på skidtävling.

När vi sedan vaknade upp under torsdagen hade dock vädret ändrats sig helt. Termometern visade fem minusgrader och på marken låg 5-8cm kall nysnö.

Vid 12.00 öppnade banorna för dagen och vid 12.30 var vi alla ute för att testa skidor och fästvalla inför fredagen och lördagens klassiska tävlingar. Det var lite luriga förhållande då grunden är gamla sparsnö som på grund av det varma vädret tidigare under hösten/vintern blivit ganska isig och som sedan blandats ihop med kall nysnö. Men efter lite testande hittade vi både skidor och valla som fungerade bra.

Senare under eftermiddagen tittade vi alla på det digitala lagledarmötet. P.g.a. coronapandemin är det mycket som är annorlunda jämfört med hur det brukar vara. Till att börja med är hela ”arenan” avspärrad under tävlingsdagarna och ingen utan ackreditering får visats på området. Ackreditering är för oss aktiva vårt startnummer och sedan har klubben fått ytterligare en väst för en ledare. Men även om du har ackreditering finns begränsningar för när du får vara på olika delar av området, allt för att det inte ska bli för många personer på samma plats. Vilket kräver lite extra planering för att kunna få ihop skidtestningen på ett bra sätt. När tävlingen sedan drar igång får inte några ledare vara innanför avspärrningarna vilket innebär att det inte finns möjlighet för någon ledare ge tider eller heja. Utan de är uppmanade av tävlingsledningen att följa tävlingarna på tv. Så istället för att behöva stå ute och frysa får Carina och Togge (som är ledare på plats) istället följa tävlingarna från stugan med en kopp kaffe.

Under morgondagen väntar 15km klassiskt och det är Lucas och Marcus som kommer tävla för Garphyttan. Adam som p.g.a. en speciell fjolårssäsong där han missade första delen p.g.a. sjukdom och där sedan cornapandemin satte stop för avslutningen, inte han få ihop tillräckligt med fis-tävlingar för att behålla sin rakning. Det innebär för hans del att han tyvärr bara får starta i lördagens sprint. Under övriga tävlingsdagar kommer han istället hjälpa till med skidtestning.

vallasläpet är på plats

Det kommer alltså vara tre tävlingsdagar nu där vi kan följa våra seniorer från tv-soffan eftersom SVT finns på plats och sänder alla dagar. Så nu håller vi tummarna för grabbarna och spanar efter Garphyttefägerna i tvn!

Skribent: Adam Karlsson
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info