Hoppa till sidans innehåll

Sista tävlingsdagen i Sundsvall, 30 km masstart.

03 FEB 2019 19:10
  • Skapad: 03 FEB 2019 19:10

30 km i klassisk stil tillsammans med ca 100 andra åkare, det var vad våra GIF-are hade framför sig idag. I ett ymnigt snöfall som tilltog vartefter loppet pågick gick masstarten och trots/tack vare vädret så bildades det ganska snart olika klungor av åkare, som mer eller mindre höll ihop hela loppet. Placeringarna för våra åkare varierade lite under loppet, både inbördes och gentemot övriga men de gjorde allt i sin makt att hålla trycket uppe. Det ska klargöras att det inte var någon ”walk in the park” idag, många skidlöpare slet ont pga det tunga föret, att snön piskande i ansiktet och där bildade istappar.

Under ett längre lopp krävs det inte bara att åkarna är på tårna utan det gäller även vätskelangarna. Efter minutiös planering så hade vi hittat ett bra ställe för langning, i innerkurva, i motsats till många andra som stod i det yttre spåret. Trots att det inte är ofta man övar på att lämna dricka till snabbåkande så gick det väldigt bra. Vår reservlangare behövde inte ingripa någon gång dvs 29 lyckade langningar (Adam hoppade över en gång då han var inne i ett flow och närmade sig framförvarande).

Efter ett starkt genomfört lopp där han klättrade i resultatlistan efter hand så slutade Lucas på en 23:e plats. I dag var han nöjd med sin insats, kroppen hade känts bra och det gick lätt att följa med andra åkare i deras tempo. Vi hoppas och tror att kroppen känns likadan nästa gång det blir tävling.

Marcus och Adam blandade lite huruvida det gick lite tyngre eller lättare i loppet. Från att Marcus legat före i spåret till att Adam gjorde det så kom de in samtidigt på upploppet (konstigt, nja). Möjligt att Marcus sprintkvaliteter avgjorde spurten dem emellan, han bröt i alla fall mållinjen 1,8 sek före Adam. De slutade 31:a och 32:a.

Rickard och Kevin hade även de en liknande inbördes fight. Rickard började starkast och låg före i spåret under större delen av loppet, slitandes med det ihärdiga snöandet. Kevin slet på någon placering bakom men på slutet höll han uppe farten och kunde i mål konstatera att första åkare bakom sig var…. Rickard.

I lagtävlingen slutade vi på en hedrande 7:e plats, bra kämpat alla åkare och övriga som stod utplacerade runt spåret med olika uppgifter.

 

Detta var alltså den sista tävlingen i årets SM och det är dags att summera veckan.

Vi börjar med att tacka Sundsvall som arrangör av bra och rättvisa tävlingar. De gjorde sitt yttersta för att inte snöfallet skulle bli avgörande.

Resultatmässigt, totalt, blev inte riktigt vad åkarna hade hoppats på, de hade förhoppningar om att få ut mer av sig själva, att ha en bättre känsla under/efter loppen. Detta till trots så har de hållit humöret uppe.

Boendet och umgänget där, med allt vad det innebär när det gäller matlagning, logistik mm var riktigt bra, tillsammans är vi bra på att lösa alla eventuella problem som kan uppstå.

 

Väl mött på nästa tävling.

//Jocke G

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info