Hoppa till sidans innehåll

Skandinavisk Cup/VW Cup, Östersund

16 DEC 2018 20:01
  • Uppdaterad: 16 DEC 2018 20:01

Skandinavisk Cup/VW Cup i Östersund innebar många av ett antal saker, det var många kalla grader, många norrmän på besök, många norrmän som var snabba, många norrmän som fick stryk av Daniel Rickardsson, många fina vyer över ett vinterklätt Östersund och många trevliga stunder med trevliga skidmänniskor samt många timmar i bussen.

Under fredagen bjöds deltagarna i sprinten på ny bandragning, fina förhållanden, ca 200 motståndare, strax under -10 och lättvallad snö.

I Garphyttedräkt deltog Marcus och Adam. Marcus gjorde en bra prolog, 15:e svensk, men i det starka startfältet räckte det ”bara” till en 64:e plats i totalen. Han var dock riktigt nöjd med dagen och såg fram emot nästkommande tävlingar. Adam gjorde en helt ok prolog, utifrån sina mått mätt, men hamnade längre ned i resultatlistan. Rickard och Lucas avstod sprinten för att ladda till lördagens 15km klassiskt.

Dessvärre fick R och L fortsätta ladda inför sina första insatser i Östersund, detta då Kung Bore gjorde ett ordentligt besök under lördagen, temperaturen kröp ned mot -20 till -22. Tävlingsledningen gjorde allt i sin makt för att få till tävlingar, de senarelade starterna, kortade distanserna men fick till slut se sig besegrade och ställde in. Ett beslut som sällan tas men som väldigt många åkare och ledare tog emot med öppna armar.

På söndagen var det fortfarande minusgrader, dock endast 6 stycken, så idag blev det tävling i form av 15km skate. Alla fyra Garphyttingar tillsammans med vallare och övrig personal var på plats i god tid innan de 260 åkarna skulle ge sig iväg. Rickard var först ut och trots att kroppen kändes tung, ingenting hände när han tryckte på så tycker han att det känns bra att kunna tävla igen. Marcus var näste Hytting i spåren. Hans plan från början var att inte köra dagens lopp men då gårdagens blev inställt bestämde han sig att göra det ändå. Marcus kommentar var efter en kortare analys att det inte kändes lika bra som sprinten, inget topplopp alls. Lucas gick ut sist av klubbens åkare, ungefär mitt i det stora startfältet. Han tyckte själv att han kände sig pigg och att han körde på bra under första varvet men att det inte gick så fort som känslan sa. De två sista varven blev det mer slit och kämpa än go’känsla. Fjärde GIFare och den som hade snabbaste skidorna idag var Adam. Han gjorde som många gånger tidigare, gick ut kontrollerat och avslutade starkt, många placeringar togs på sista varvet. Adam slutade på 60:e plats, 20:e svensk. Han var riktigt nöjd med dagens insats och även han ser fram emot nya tävlingar efter Jul och Nyår.