Hoppa till sidans innehåll

SM i Borås del 2+3

14 FEB 2021 20:49
  • Skapad: 14 FEB 2021 20:49

På onsdagen var det dags för sprint och då var det alltså Marcus tur att stå på startlinjen. Men på samma sätt som Marcus hade hjälp till med skidtestning under tisdagen, så var det nu Lucas och Adam som var uppe med tuppen och testade fram dagsaktuellt fäste åt Marcus.

Efter ett stabilt kval där han gick vidare utan problem så var det dags för kvartsfinal. Oturligt nog så hamnade Marcus i en kvart med riktigt tufft motstånd, och efter att ha legat bra till i halva loppet så tappade han sedan och gick tyvärr inte vidare till semifinal.

Sista dagen var det dags för 30 km masstart klassisk stil för Lucas och Adam. Oturligt nog kom det nysnö under natten så morgonen startade med delvis omvallning. Fästet var inga problem, trodde vi, då båda åkarna hade bra fäste vid test. Togge hade valt en rejäl klistergrund vilket visade sig vara rätta valet då Lucas kom i mål med allt fäste kvar, medan Adam gick i mål på skidor där det mesta av fästvallan var helt borta. En vallamiss som undertecknad får ta på sig. För resultat, se https://skidsm21.se/resultat

Sammanfattningsvis ett mycket bra arrangerat SM, trots alla Coronarestriktioner. Bra banor och testspår, trevliga funktionärer och ett bra arrangemang som helhet. Förhoppningsvis kommer vi tillbaka för nya tävlingar ett annat år, då publik också är välkommen.

Vid tangenterna: Annika Gillman

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info