Hoppa till sidans innehåll

SM i sprint, Sundsvall

02 FEB 2019 22:26
  • Skapad: 02 FEB 2019 22:26

Ymnigt snöfall inför och små marginaler efter genomfört.

Prognosen inför dagens sprint visade på ett rikligt snöfall under natten till lördagen och ett fortsatt snöande under loppet, det var till och med så att det pratades om ett ”kräksnöande”! När ögonen slogs upp idag hade det snöat men inte riktigt så mycket som hade förutspåtts, tack för det, dessutom slutade det snöa innan prologen. Arrangörerna hade dock planer utifrån olika scenarier, bra jobbat. De slet under dagen med det mjuka underlaget för att ge så rättvisa förutsättningar som möjligt.

Dagens fyra GIF-are gjorde sitt yttersta runt den 1,4 km långa slingan, varav en stor del bestod av en ”vägg” som de skulle upp för. Den enda som ”dansade” uppför denna idag var Calle Halvarsson som också stod som slutsegrare.

Marcus var först ut och trots att det inte kändes bra under prologen så saknades det endast 2 tiondelar från att gå vidare till kvartsfinal. Surt, men ibland är det inte stolpe in.

Adam missade att gå vidare med dryga sekunden, men han var ändå rätt nöjd med sin insats då det var närmare än det brukar vara och ingen som startade efter honom åkte snabbare.

Lucas sa om sitt lopp, tungt, segt och långsamt. Det är alltså bara att bryta ihop och komma igen.

Kevin hade en tung dag, enligt honom själv ett av de sämre loppen han gjort, detta trots bra vallning. För oss som stod bredvid så såg det dock inte alls så dåligt ut, utan helt ok.

Ganska snart efter målgång började alla 4, tillsammans med Rickard, ladda upp för veckans sista insats, 30 km masstart. Denna sträcka kommer att genomföras imorgon på ett 3,75 km långt varv som de ska köra 8 gånger.

Just nu planeras det sista inför loppet, var ska vi langa dricka, var står vi med stavar, vem håller koll på antal varv som åkarna genomfört samt transportlogistiken när boendet ska lämnas och vem som städar?

Vi ser fram emot en spännande tävling där alla GIF-are förhoppningsvis kan vara nöjda med sina insatser.

 

//Jocke G

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info