Hoppa till sidans innehåll

SM i Sundsvall, stafett

31 JAN 2019 15:29
  • Skapad: 31 JAN 2019 15:29

Rusning, stök och brutna stavar är några saker som brukar höra en stafettstart till. I dag när startskottet gick så blev det som vanligt en rusning men all utrustning stod dock pall för det hårda trycket som uppstår när 7 spår blir till 4, till 3 och slutligen till 2 och 34 män ska samsas. Vår startman fick en bra start och höll sig väl framme i klungan de första kilometerna. Vid första varvningen kommunicerade Marcus till en ur ledarstaben att hon skulle framföra till vallaren av nästa åkares skidor att det skulle läggas på lite mer fäste (höll dock på att bli mer ruggade skidor (pga hörfel) vilket INTE var önskemålet)   Men vilket samarbete! Ute på andra varvet ökade dock tätlagen farten rejält och Marcus hade inte dagen att kunna hänga med. Han krigade dock vidare och växlade som 15:e man. Marcus var inte helt nöjd med sin insats.

På andra sträckan gick Lucas ut kontrollerat för att sedan öka farten lite, vilket visade sig i att han närmade sig lagen framför. Förutom GIF hade även ett antal andra lag väldigt starka åkare på denna sträcka, dessa anslöt till Lucas efter ett tag, det bildades en klunga som hjälptes att hålla farten. Det visade sig att det var lite för hög fart för Lucas, han hamnade i ett ingenmansland mot slutet men trots det så kunde också han växla som 15:e man.

("Klungan" bestående av Karl-Johan Westberg, Filip Danielsson, Lucas och ikonen Anders Södergren)

Sista GIF-are idag var Adam. Oscar Svensson som gick ut några sek före Adam drog iväg i ett högt tempo från början, inget att göra än att släppa tanken på att ta den ryggen. På första varvet såg det lite tungt ut, kanske att det sista lagret av fästvalla som lades på precis innan starten gjorde att det blev till att staka även i nedförsbackarna för GIF-åkaren, någon placering tappades. Vad som sedan hände var att det blev riktigt bra fart på Gillmans skidor de två sista varven och när han korsade mållinjen hade han avancerat till en 11:e plats.

 

Resultatet blev inte riktigt lika bra som förra året, vilket var åkarnas målsättning, men i den hårda konkurrensen som det var idag så ska de inte känna det som misslyckande utan att det var en gedigen laginsats som räckte till en 11:e plats.

Precis som meddelades från gårdagens lopp så var våra tre åkare tidsjämna idag också, Marcus åkte sin sträcka på 28:10, Lucas sin på 28:15 och Adam sin på 28:01.

Morgondagen är en vilodag där det kan bli aktuellt att kolla in andra idrotter där det delas ut medaljer eller bara ladda upp för sprinten som går av stapeln på lördag. En sak vet jag dock med säkerhet, det är att det blir pizza om några timmar.

 

//Jocke G

Skribent: Joakim Gillman
Epost: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: This is a mailto link

Se all info