Hoppa till sidans innehåll

Junior och seniorsamling

04 NOV 2021 21:12
I samband med träningsdagen samlades juniorer och seniorer till ytterligare träningsdagar. Nu ska ni få en inblick i vad de gjorde!
  • Skapad: 04 NOV 2021 21:12

Med en geografisk spridning av våra äldra aktiva från Älvsbyn i norr till Hallsberg i söder så har inte vi så många tillfällen på året som vi kan ses och träna tillsammans. I samband med klubbens träningsdag och att det sammanföll med höstlovet på skolorna så fick vi en möjlighet att genomföra en samling. 

För att ni ska få veta hur dessa dagar var så kommer här en liten redogörelse från vår nyblivna junior Nelly som sedan terminstart finns på skidgymnasiet i Mora. Där läser hon natur med skidorienterings inriktning. Men innan Nelly får ordet så måste vi ju kolla hur hon trivs i Mora? 

Jag trivs hur bra som helst. Det har varit mycket träning och lite annat än vad jag tränat tidigare, vi har tillexempel kört rullskidsorientering! Jag bor tillsammans med en annan tjej och vi funkar också bra ihop och vi har så kul!

Nelly som är en fantastisk glädjespridare får nu fortsätta berätta om hur träningsdagarna på hemmaplan varit. 

Det var en riktigt bra helg med ett flertal genomkörare. Superkul att lära känna och träna med junior/senior-gänget då detta var premiör för mig!

Lägerdagarna började med ett intervallpass på rullskidor för att efter gemensam lunch träna tillsammans med alla ungdomar i alla åldrar (det så kallade Generationspasset). Aktiviteterna innehöll massor av roliga uppgifter där både samarbete och laganda behövdes för att vinna. 

Dag två på vår samling innebar ett tufft långpass. Uppdelat med både rullskidor och löpning. (Vi åkte rullskidor från Lennartsson vid Lanna golfbana ner till Sixtorp för att där byta och springa tillbaka hem till Lennartsson på Bergslagsleden. De som körde hela sträckan fick ihop 5 timmar träning, Nelly var en av 3 som genomförde hela passet!)

Sista dagen körde vi goa intervaller på rullskidor i den välkända Ånnabodabacken och ytterligare ett långpass löpning men idag åt vi lunch mellan de olika delarna. 

Dagarna innehöll välbehövliga pass tillsammans med ett gott sällskap och nu längtar vi alla efter snön!

Tack Nelly för den rapporten.

För de från klubben som planerar att åka Sverigepremiären i Gällivare är tävlingssäsongen igång redan om två veckor! Mer om den tävling kommer senare.

Skribent: Adam Karlsson
E-post: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info