Hoppa till sidans innehåll

Seniorer på snöläger

06 NOV 2020 20:59
  • Skapad: 06 NOV 2020 20:59

Nu i veckan så har tre av våra seniorer åkt till Bruksvallarna för att möta snön. Viss avundsjuka infinner sig nu på hemmaplan så bäst att kolla med grabbarna hur de har det. 

Marcus Lennartsson berättar följande om läget i Bruks.

Vi anlände i onsdags eftermiddag till Bruksvallarna där det för ovanlighetens skull är relativt snöfritt, förutom deras sparsnöslinga på ca 1,8 km. Efter ett par mackor i vår stuga så gick vi ner till spåret för att åka lite skidor och testa på banan.

För de personer som vet hur skidspåret går här i bruks så går spåret på tävlingsbanan upp till väggundergången och sedan ner tillbaka igen till stadion via gropen. Sedan ligger det även snö på testspåret upp till vägundergången.

I torsdags var det dubbla tröskelpass som genomfördes av Adam och Lucas medans jag (Marcus) hade ett lugnt pass på förmiddagen följt av tempointervaller på kvällen. Plusgrader och riktigt kraftfulla vindar (15 m/s, uppemot 30m/s i kastvind) under dagen tar hårt på snön och det börjar komma fram spån och hål i snön vilket tyvärr skördar en stav från Lucas. Kvällen avrundas i bastun med utsikt över svajande träd och upplysta stugor längst med fjällskanten.

Under dagens frukost fick vi rapporter om att det är väldigt dåliga förhållanden på spåren. ”Det är till 100% oåkbart” var ett meddelande vi fick. Pga av väderprognos och och tidigare information om spåret så packade vi ner rullskidor innan vi åkte hit. Vi ändrade om planen och stack ut på rullskidsbanan som går emellan bruksvallarna och Ramundberget som förövrigt asfalterades om i somras vilket ledde till ett fint pass ändå!

Adam Gillman lägger till 

Imorgon är planen att köra sprint på skidor men förmodligen blir det sprintintervaller på rullskidor och lugnt på eftermiddagspasset imorn. Men först ska vi ut och köra lite Impulser och spänst ikväll.

Vi får tacka grabbarna för den rapporten och som det verkar är det alltså inte bara  coronarestriktionerna som ställer till försäsongen i år utan även vädergudarna. Vi får hoppas att minusgraderna kommer snart och att smittoläget blir bättre så att vi kan se fram emot en fin skidsäsong.

Skribent: Adam Karlsson
E-post: Adressen Gömd

            Stöd GIF-skidor
när du spelar på Svenska Spel 
    (klicka på bannern ovan) 

 

              I STOLT
     SAMARBETE MED

 

Trimtex-logo-corporate

 

sl_8164_c_pos_r2_web_131x46

 

  

 

 

 

Postadress:
Garphyttans IF - Skidor
Skidsektionen, Härdvägen 4
71940 Garphyttan

Kontakt:
Tel: 019298766
E-post: info@garphyttansif.s...

Se all info