Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från DF


Hofors BMX & Skate hade satt fingret på ett antal viktiga framtidsfrågor och samlades för en utvecklingsdag ledd av vår idrottskonsulent Marcus. Med hjälp av pedagogiska verktyg och Korpen Riks utbildare Evelina har de nu tagit rejäla steg framåt.
 
Lars Winges var tränare i sonens fotbollslag och funderade varför det nästan enbart var svenskfödda barn som kom till träningarna. "När några slutade frågade vi oss om vi skulle lägga ner, eller om vi skulle försöka göra något annorlunda."
 
Vi var nyfikna på drivkraften och vad som varit avgörande när människor inom idrottsrörelsen har valt att vara tränare och ledare. Här berättar Lindvi Forsberg, Edsbyns Gymnastikförening och Andreas Davidsson, Alfta-Ösa Orienteringsklubb.
 
Det är tuffa tider för många idrottsföreningar, särskilt de som driftar egna anläggningar. Här ger energiexperter från Region Gävleborg och Gävle kommun tips om energibesparingar som kan ge effekt för föreningen.
 
Många verksamheter inom idrottsrörelsen påverkas kraftigt av höga elpriser och kostnadsökningar av andra slag. Här kommer råd och tips om hur idrottsföreningar kan minska elanvändningen, minska kostnaderna och bidra till lägre elpriser i samhället.
 
Tillgänglighetsfrågorna står i fokus när vi samlar politiker och andra nyckelpersoner till konferens om hur vi kan samverka mot målet: En aktiv fritid för alla. RF:s ordförande Björn Eriksson är en av dem som kommer att finnas på plats.
 
Endast två av fem kommuner har en aktuell analys över tillgången till idrottsytor enligt Riksidrottsförbundets nationella kommunundersökning. På debattplats i dag efterfrågar RF-SISU Gävleborgs ordförande Thomas Nylund politikens ställningstagande.
 
Årets mest rörelseglada dag är snart här! Idrottens dag genomförs i grundskolor på olika platser i länet tillsammans med närliggande idrottsföreningar. Evenemanget är en del av Rörelsesatsning i skolan.
 
Behålla glädjen, få en allsidig träning, minska skaderisken … Lyssna till våra lokala idrottsprofiler när de ger sin bild av varför de valt att hålla på med mer än en idrott – och vad inställningen från föräldrar och ledare betytt på vägen.
 
”Ska jag bli lite djup så handlar det om att skapa ett bättre samhälle”, säger Thomas Östergren. Med satsningen Våra barns framtid vill han se unga ledare kliva ut i föreningslivet och samhället och bidra till att stärka de goda krafterna.
 
Vi fick tillfälle att delta när jubilerande Söderhamns Segelsällskap firade 140 år som förening. En av de äldsta föreningarna i distriktet – med framtiden i sikte.
 
Var fjärde idrottsförening i Gävleborg upplever platsbrist. Många tvingas därför säga nej till nya medlemmar. Mer än hälften av föreningarna anger att de har ett stort eller ganska stort renoveringsbehov. Det visar Riksidrottsförbundets enkät.
 
Långsiktighet och jämlika villkor var några av nyckelorden när RF-SISU Gävleborg och några av specialidrottsförbunden mötte Gävle kommuns kommunal- och oppositionsråd för att prata om idrottens förutsättningar och framtid.
 
Den 1 juni arrangerades Regional mötesplats för social hållbarhet i Gävle. Under dagen varvades föredrag, dialog och workshops på temat hur civilsamhällets aktörer kan bidra till ökad social hållbarhet i Gävleborg.
 

Vi söker Idrottskonsulent

(2022-05-31 08:45)
Är ditt drömyrke att arbeta med idrottsrörelsen och stödja idrottsföreningar i sin utveckling? Då tycker vi att du ska söka jobbet som idrottskonsulent hos oss!
 
12

Postadress:
Gästriklands MIBF - Innebandy
Nobelgatan 2
80267 Gävle

Kontakt:
Tel: 0768130001
E-post: gastrikland@inneband...