Hoppa till sidans innehåll

Adam Eriksson

2018-01-07 20:55
  • Uppdaterad: 2018-01-07 21:15

De flesta av oss medlemmar i klubben vet säkert att vi har Emil Linde som representerar Gävle CA på cykeltävlingar ute i Europa, men vad många kanske inte vet är att vi även har Adam Eriksson som har varit ute och kört några deltävlingar i Europacupen i Downhill i Pro U19-klassen med en 7:e-plats i Brandnertal som bästa placering. På Crankworx-tävlingen i Innsbruck placerade han sig som 11:a.

 

Men det är inte bara downhill som lockar Adam ut i världen, han har även kammat hem förstapriset i en Whip off tävling i Schladming.

 

Om det gick bra ute på kontinenten så har det gått ännu bättre på hemmaplan i den skandinaviska cupen. I Hafjell blev Adam tvåa trots tappad kedja efter halva loppet, och i Åre drog han till med en vinst. I samband med tävlingen i Åre deltog han även på ett läger med det svenska landslaget.
Vid det tredje loppet i Gesunda placerade han sig på en tredjeplats, trots att han tvingats låna en cykel efter att ha knäckt ramen på sin ordinarie cykel några dagar innan. Med dessa toppresultat kammade han hem andraplatsen i totalen för den skandinaviska cupen, fast han inte kört alla deltävlingar. Imponerande!

 

Adam är 18 år och kommer från Hille och går nu på cykelgymnasiet i Vansbro där han kan fortsätta hålla fokus på cykelsatsningen, han kör förutom downhill även enduro och 4x/dirt. Han rekommenderar alla ungdomar som tycker om nedförscykling att söka sig dit.

 

Det ska bli spännande att följa Adam kommande säsonger, stort lycka till i framtiden!

Skribent: Pär Nilsen
Epost: Adressen Gömd

.

Våra sponsorer

 

Gävle_Alltransport

 

Gävle_Elbyggnads_logo kopiera

 

mej_bygg kopiera


Logga_V3_horizontal_svanbergs kopiera

 

tiseko_RGB_org1

 

wdn_logo_vanster_CMYK kopiera

Postadress:
Gävle CA - Cykel
Box 6046
80006 Gävle

Kontakt:
Tel: 0705557493
E-post: This is a mailto link

Se all info