Hoppa till sidans innehåll

Fotbollsresultat

27 JUL 2015 08:30
Nu är vi mitt i sommaren och det är uppehåll i serierna. Här kommer en uppdatering om hur det har gått för våra lag hittills under året. (Futsal, Göransson cup, serierna, DM och Gothia cup). Nu veckan drar träningar och serierna igång igen.
  • Skapad: 27 JUL 2015 08:30

Vi har många lag som varit igång under året och uppdateringarna på dennasida har inte varit de snabbaste men här följer lite kommentarer från årets början.

Futsal

Under vintern kördes serier i futsal, dvs en form av 5-manna fotboll inomhus. Våra pojkar gjorde mycket bra ifrån sig och vann serien.

FB_IMG_1437978413809

Göransson Cup

I slutet av januari genomfördes som vanligt Göransson Cup i Sandviken. Vi hade flera lag med i år också och även om vi inte nådde samma fina framgångar som tidigare år så gick P13, P14 och P15 till semifinal. Detta måste ses som mycket bra resultat med tanke på konkurrensen med flera inresta lag, bl a från Stockholm.

 

Serierna

Våra herrar om vi nu får kalla dem det då det i år är ett mycket ungt lag. Det finns några erfarna äldre spelare men kärnan är våra 96:or och flera yngre har också varit med, till och med 01:or har varit med. Med den lagsammansättningen så slåss laget idag om att hålla sig kvar i div 5. Hittills har det blivit två vinster och en oavgjord.

Pojkar div 2 som består av 99:or och 00:or ligger i mitten av sin tabell.

Pojkar div 4 som består av mestadels 01:or vann sin serie överlägset och ska i höst spela en ny serie med de bästa lagen fr¨ån vårens serier.

Pojkar div 5 som består av 02:or ligger på övre halvan i sin tabell.

Vi har även lag i pojkar div 6 (03:or) och pojkar 10, 7 manna men där redovisas inte resultaten då förbundet anser att det är för tidigt att fokusera på resultaten.

DM

I DM är det mer strikta regler angående åldrarna på spelarna. Här får man inte ha med någon överårig spelare, däremot får man ta in yngre spelare. På våren spelas gruppspel som sedan på hösten fortsätter i slutspel i cupformat. P15 har en match kvar och tar sig vidare till slutspel om man spelar minst oavgjort mot Hille. P14 vann sin serie och är vidare till slutspel. P13 har redan kommit till slutspel där det tyvärr blev förlust mot Högbo efter straffläggning i kvartsfinal.

Gothia

Våra pojkar födda -00 har också varit nere i Göteborg på Gothia cup. Då det blev svårt att få ihop ett eget lag pga av många avhopp under sommaren förstärktes laget tillfälligt av spelare från Sätra och SIF. Gothia cup är ett enormt arrangemang med över 1700 lag anmälda. I pojkar 15 var det 222 lag i 55 grupper med lag från hela världen, så konkurrensen är stenhård. Våra pojkar spelade två oavgjorda och en vinst i gruppspelet och tog sig därmed till A-slutspel som tvåa i gruppen. Tyvärr blev det redan i 1/64 dels finalen respass mot Karlstad efter straffläggning.

Skribent: Mats Hjulström
Epost: This is a mailto link

,   

logotype

Logga 

Länsförsäkringar 

Postadress:
Gävle GIK FK - Fotboll
Stora Esplanadgatan 25 A
80321 Gävle

Kontakt:
Tel: 0700943518
E-post: This is a mailto link

Se all info