Hoppa till sidans innehåll

Verksamhetsplan 2016


 

 

Verksamhetsplan

Gävle GIK Fotboll

 

 

 

 

 

Riktinjer för 2016

 

  Gävle GIK Fotboll ska säsongen 2016 bedriva fotbollsverksamhet i kombinerat med samhällsansvar och integration, föreningen följer i enlighet med sin policy och sina stadgar RF:s definition av barn/ungdoms och vuxenidrott (barnidrott upp till 12 år, ungdomsidrott 13 till 18 år, därefter vuxenidrott).  

  

 Alla som har anknytning till Gävle GIK Fotboll (styrelse, ledare, föräldrar och syskon med flera) har ansvar för föreningens goda uppträdande på och utanför planen

Det är varje ledares ansvar att alla medlemmar ges goda möjligheter att trivas och utvecklas inom lagsportens ram.

Gävle GIK Fotbolls policy följer Svenska Fotbollförbundets riktlinjer för Svensk ungdomsfotboll och FN:s barnkonvention när det gäller barn och ungdomars rättigheter.

Utveckla föreningens drogförebyggande arbete, ökad jämställdhet och mångfald samt ytterligare höja utbildningsnivån på barn/ungdomar och ungdomsledare.

Föreningens hemsida www.ggikfotboll.se ska fortsatt utvecklas och vara kommunikations- och informationsinstrument för alla lag och medlemmar samt utgöra den viktigaste informationskanalen för föreningen.

Föreningen anordnar särskilda aktiviteter som t.ex. cuper m.m. för att skapa inkomstkällor till lagen, samt för att marknadsföra föreningen och skapa vi- känsla i föreningen.

Säsongen 2016 har föreningen åtta barn/ungdomslag anmälda till Gästrikefotbollens olika serier, åtta pojklag och ett flicklag (utanför seriespel). Pojkar 13, 14, 15 och 16 år spelar om DM.

Vi kommer också att delta i Göransson Cup i Sandviken med flera av våra ungdomslag.

Fotbollsskolan kommer att bedrivas i samarbete med AB Gavlegårdarna som subventionerar delar av deltagarnas avgifter. Fotbollsskolan är öppen för barn födda 2007-2010 och pågår måndag, tisdag, onsdag och torsdag med start den 27/6 och avslut den 30/6.

Vecka 29 kommer GGIK att återigen arrangera aktiviteter för nyanlända flyktingar i ett samarbete med Gävle kommun. Aktiviteterna sker mån-tors v 29 från kl 10-15 varje dag på Nynäs IP.

Sportsligt – Barn och Ungdomar 

Idrottsliga framgångar är roligt men får inte bli ett krav på barn och ledare. Det primära är att barnen trivs, att de får utveckla sitt idrottsintresse och att de får insikt om lagspelets positiva sidor. Ett av föreningens övergripande mål ska vara att behålla flickor och pojkar och deras ledare så länge som möjligt i föreningen. Alla ledare och spelare bör vara informerade om och insatta i föreningens policy, styrelsen är ytterst ansvarig för att detta sker.

Ett nytt lag (tävlingsgrupp) ska alltid betyda minst tre nya ledare/tränare.

Sportsligt - Seniorer

Gävle GIK Fotboll kommer att delta med ett seniorlag i divison 5 och ett utvecklingslag i division 7 kommande säsong. Satsningen på seniorverksamhet ska ske med varsamhet och med stort ansvarstagande, socialt och ekonomiskt. Seniorverksamheten ska i görligaste mån rekrytera deltagare från föreningens egen verksamhet och ha en hög grad av egenfinansering.

Föräldragruppen

Styrelsen fortsätter arbetet med att få igång en väl fungerande föräldragrupp där alla lag är representerade. Vi hoppas på att få fler föräldrar som engagerar sig i sina och andra barns fotbollsintresse. Föräldrar har stort inflytande över sina barns förhållande till fotboll, lagkamrater, ledare och domare.

 

Fotboll-Integration-Skola

 

Gävle GIK Fotboll av idag är en mångkulturell förening, mer än 75 procent av föreningens aktiva ungdomar har utomnordisk bakgrund. Det är ingen självklarhet att föreningens fotbollsverksamhet ska fungera som arena för integration men det är en möjlighet som vi gärna vill ska fungera. Vi ser det också som självklart att barn och ungdomar ska kunna förena skolarbetet med vår verksamhet. 

 

 

 

 

  

Uppdaterad: 19 MAJ 2016 18:19

,   

logotype

Logga 

Länsförsäkringar 

Postadress:
Gävle GIK FK - Fotboll
Ivan Alvarado, Kaplansgatan 18C
80320 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: ggikfotboll1993@gmai...

Se all info