Hoppa till sidans innehåll

Föreningen


Verksamheten

Gävle Konståkningsklubb startades 1979 av  Rose Kleen och Annika Augustsson. I år har klubben således haft verksamheten igång i över 30 år. Klubbens huvudverksamhet är konståkning och skridskoskola. 

 

Gävle Konståkningsklubb bedriver skridskoskola för både killar och tjejer från tre års ålder.

När barnen är mogna att börja är helt individuellt och bestäms i huvudsak av att barnet kan stå själv och tycker att det är OK att vara i en grupp med andra barn.

De yngre barnen (från 3 år och upp till ca 10 års ålder) åker 1 dag i veckan. Titta i vår aktivitetskalender när det är skridskoskolan. VI har skridskoskola i Läkerol Arenas B-hall.

 

Då åkarna avancerat i skridskoskolan och tagit högsta märket (det finns 6 märken) ges möjlighet att flytta upp i Konståkningsskolan och erbjuds där isträning 2 gånger i veckan. 

 

När åkarna har avancerat ytterligare och behöver mer istid för att utvecklas, kan man flyttas upp i konståkningsskolan som åker 2 gånger i veckan. Här erbjuds också 1 marktränings pass per vecka. I denna grupp börjar de riktigt avancerade övningarna och åkarna  får möjlighet att testas. Dessa tester är inkörsporten till att få börja tävla.

När åkarna avancerar i  testnivåer och får lust att tävla flyttas de upp i de mer avancerade tävlingsgrupperna där det ges möjligheter till ytterligare isträning, förutom 1 markträningspass i veckan för att träna styrka, tekning, smidighet, koordination samt kondition. Denna nivå ställer högre krav på åkarnas träningsinsatser.

 

Om en åkare inte vill tävla kan man välja en mjukare variant utan samma krav och istället bara åka för att det är kul och delta på våra uppvisningar och shower.

 

För att åka i Gävle Konståkningsklubb måste man också vara medlem. Medlemsavgifterna ser ut på följande sätt:

  • Aktiva i föreningen:                                                       100 kr per åkare och säsong
  • Tävlingslicens                                                                290 kr per åkare och säsong
  • Familjeanslutning                                                     300 kr per säsong

Licensavgiften är obligatorisk då man börjar ta test och tävla.

 

 

Vill du vara med och stödja Gävle Konståkningsklubb sätt in 30 kr på pg 440 74 90 - 4 och uppge namn personnummer och adress uppgifter!! Vi tar tacksamt emot allt stöd för vår verksamhet :)

Uppdaterad: 19 OKT 2014 11:00

Instagram

Fb

Ersand Förvaltning AB

SISU

 

Sponsorhuset

 Klicka här länk sponsor huset

 

Gävle bingo

Postadress:
Gävle KK - Konståkning
Helena Wiksell, Järpvägen 17
80424 Gävle

Kontakt:
Tel: +46706938066
E-post: info@gavlekonstaknin...

Se all info