Hoppa till sidans innehåll

Testa för första gångenInför ett test bedömer tränarna om det är dags för åkaren att testa.


För de som ska testa första gången är det extra viktigt att säga till i tid eftersom klubben måste anmäla licens för dem samt ordna testkort. Kostnaden för licensen är 290 kr och betalas av åkaren.

Ett test kostar ca 200 kronor och betalas oftast på plats innan testet. Testet går till på det sättet att man kommer till ishallen antingen i dräkt eller träningstights men med varm tröja så att man kan hålla sig varm. Har man långt hår bör det vara uppsatt.  Det brukar vara lång väntan. Åkarna testar gruppvis och går ut några stycken i taget där man värmer upp på isen. Tränarna står utanför sargen och ger instruktioner. Sedan ropar de två domare upp namnen på åkarna som säger vad man ska göra. De för protokoll och efter en stund får man besked om man klarat det eller inte.

Vissa klarar sitt test första gången och andra testar många gånger innan man klarar det. Första testet kan man se som ett "provtest" för att lära sig hur det går till. Om man inte klarar testet är det bara att försöka igen. För att göra om sitt test måste man vänta minst tre veckor.

När man klarat Fritest Grund får man tävla.

De moment som ingår i testet Fri Grund är:
• Saxning framåt i åtta och saxning bakåt i åtta
• Treahopp
• Piruett på en fot i tupposition, 3 varv
• Flygskär framåt på stor ytterskärsbåge.

Uppdaterad: 03 FEB 2015 17:29 Skribent: Nina Zetterberg

Postadress:
Gävle KK - Konståkning
Helena Wiksell, Järpvägen 17
80424 Gävle

Kontakt:
Tel: +46706938066
E-post: info@gavlekonstaknin...

Se all info