Hoppa till sidans innehåll

Tävlingsinformation


Det är bra om åkaren är på ishallen minst 1,5 timme innan åkarens startgrupp är planerad att starta. (Det kan ibland bli så att startgruppen startar tidigare/senare)

Var i god tid! – Det tar tid att göra sig i ordning, sätta upp hår, ta på kläder/skridskor, värma upp och hinna titta på isen.

 

Musiken lämnas på ett utvalt ställe på ishallen. Lämna den där direkt då ni kommer. Det kan vara bra att ha flera cd skivor (minst 2) med sig, gärna brända i olika format. Skivan bör ligga i ett fodral, där det står namn och klubb.

 

Det är bra om håret är fixat innan uppvärmningen börjar.

Åkaren bör ha på sig strumpbyxor, träningsskor samt överdrags kläder att värma upp i. Det är bra att värma upp ca 40 min innan uppvärmningsgruppen startar för att hinna med att sedan gå på toaletten sätta på sig dräkten och knyta på sig skridskor.

Ibland har vi många åkare i uppvärmningsgrupperna efter varandra, då får de själva ansvara för uppvärmningen men med handledning från oss tränare.

 

Då åkaren är färdig med uppvärmning utanför isen, skridskorna sitter på är det dags för ”uppvärmningsgruppen” att värma upp på isen, de har då 4 eller 6 minuters uppvärmning på is (beroende på om det är stjärntävling eller klubbtävling)

 

Det här behöver åkaren ha med sig till tävlingen:

 

o Skridskor

o Dräkt/tävlingskläder

o Strumpbyxor

o Träningsskor

o Klubbtröja

o Överdragsbyxor till uppvärmningen

o Tävlingsmusik (minst 2st)

 

För att det inte ska bli rörigt i omklädningsrummet är det viktigt att ni som föräldrar endast lämnar erat barn där. Vi tränare ser sedan till att åkaren gör sig i ordning samt kommer ut på isen i tid.

 

Vi som tränare önskar att ert barn inte äter godis, chips eller annat som påverkar energin dåligt innan tävling och shower/uppvisningar.

Ej ha mobiltelefonerna påslagna, undantag om man behöver ringa samtal som rör tävlingen.

 

Och glöm inte att ha med er en taggad åkare med gott humör, det är kul att tävla!! 


Uppdaterad: 13 OKT 2014 10:08 Skribent: Sanna Pettersson

Instagram

Fb

Ersand Förvaltning AB

SISU

 

Sponsorhuset

 Klicka här länk sponsor huset

 

Gävle bingo

Postadress:
Gävle KK - Konståkning
Helena Wiksell, Järpvägen 17
80424 Gävle

Kontakt:
Tel: +46706938066
E-post: info@gavlekonstaknin...

Se all info