Hoppa till sidans innehåll

Kartor


Här finner du information om klubbens kartor.

Bakgrund:

För att bedriva god verksamhet i en orienteringsklubb behöver man givetvis kartor. Kartorna bör vara hyfsat aktuella och av bra kvalité. Vidare ska dom vara lätttillgängliga primärt för dom som är träningsansvariga/banläggare.

Orienteringskartor kräver stora investeringar. Om även övriga klubbmedlemmar och allmänheten lättare får tillgång till materialet ökas nyttjandegraden och kostnaden blir lättare att räkna hem.

Vad finns det för kartor:

Det finns olika typer av orienteringskartor. Dom kan delas upp i Standard, Sprint, Micro och MTBO (Mountain Bike Orientering).

Standardkartor, Sprint och Micro har helt olika innehåll och symboluppsättning och är i princip helt olika produkter. MTBO kartor härstammar från Standardkartorna men kräver framförallt en översyn och omklassificering av stignätet.

Om du stöter på begreppet 'Skolkartor' är det troligtvis en förstoring av en Standardkarta runt en skola alternativt en 'Sprintkarta' över skolgården. Gävle OK sökte och fick under ett antal år (2008-2011) bidrag från SOFT för att producera dessa kartor.

Hur kan jag få information om och tillgång till kartor:

Klubben förfogar över ett antal kartdatabaser, uppdelade på olika typer av kartor och över olika områden. Originalen finns hos Karl-Erik Engblom (Kart-Kalle). I tidernas begynnelse och även idag ligger kopior av kartbaserna på vår dator i klubbstugan. Där finns även programvaran OCAD installerat som används för att lägga banor. För att avlasta Kalle och för att vi såg ett behov för åtkomst hemifrån gjordes ett nytt digitalt kart-leveranslager i ordning. Idag är det ersatt av OMAPS.

Skolgårdskartorna:

Bra information om skolorientering och nedladdning av skolkartor hittar du på följande länk.

Skolorientering

Öppet för alla:

OMAPS är öppet för alla. Användaren kan se all information om våra kartor. Hur du använder OMAPS  kan du läsa här. Hur du beställer kartor kan du läsa här.

Kartåtkomst för banläggning:

Kräver inloggning i OMAPS (samma inloggnning som i Eventor) och då finns allt tillgängligt för nedladdning. För instruktion hur du gör, se här.

För Laserdata i las-format, se länken.

Uppdaterad: 27 APR 2017 20:55 Skribent: Martin Sundlöf


GOK:s Samarbetspartners

elproj

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!