Hoppa till sidans innehåll

Gävle Orienteringsklubb:s skolkartor


Gävle Skolorientering

Orientering är om man lägger upp utbildningen på rätt sätt en både intressant och rolig idrott att prova på.

Orientering i skolan kan vara roliga övningar för motion och rörelse, där orienteringens grunder blandas kunskap om ny teknik som lyfter fram kartans betydelse i samhället, hur kartor och positionering via GPS blivit en del av vår vardag, i datorn, i bilen, i mobilen och kameran. Kartan väcker nyfikenhet och intresse.

Orientering är inte "bara" en idrott, det är en kunskap som man har nytta av i många olika ämnen i skolan. Det handlar alltså inte så mycket om att "springa" orientering, utan mer om att lära sig att förstå kartan och lära sig hitta rätt. Men när eleverna förstår kartan, kommer också oftast lusten att springa, fortare och fortare, för det är kul att kunna orientera!

Gävle Orienteringsklubb vill förenkla er skolorientering genom att tillgänggöra orienteringskartor med övningar via vår hemsida

Mycket bra och pedagogisk information till lärare som ska leda undervisningen i skolorna finns som pdf-dokument vid skolkartorna i arkivet, se nedan. T.ex. finns förklaring om vad kartorna innehåller, hur en orientering går till och en hel del tips på lämpliga övningar.

Skolkartorna finns för inloggade medlemmar i Arkivet under Arrangemang_Skolkartor. Ni kan även beställa kartutskrifter i A4-färg till självkostnadspris, 5 kr/st.

Uppdaterad: 07 DEC 2016 21:30 Skribent: Jerker Boman


GOK:s Samarbetspartners

elproj

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!