Hoppa till sidans innehåll

GOKs verksamhet Under COVID-19 pandemin

13 OKT 2020 21:57
  • Skapad: 13 OKT 2020 21:57

Nu har vi levt med COVID-19 och de restriktioner och förbud det medfört i ett drygt halvår, för klubbens aktiviteter har det visserligen inneburit en hel del anpassning/förändring men till slut har vi ändå kunnat genomföra de flesta på ett ur orienteringssynpunkt fullgott sätt även om vi ibland saknat vissa omkringaktiviteter.

Då vi under resten av 2020 och förmodligen stora delar av 2021 fortsatt kommer behöva ta hänsyn till COVID-19 då vi arrangerar våra aktiviteter har styrelsen beslutat om följande process för att möjliggör så många aktiviteter som möjligt samtidigt som vi säkerställer att vi följer de restriktioner och förbud som finns:

-Ansvarig för varje aktivitet gör en riskanalys på aktiviteten (ur COVID-19 synpunkt) där man först säkrar att man följer de restriktioner och förbud som finns och sedan genom att se på de största smittspridningsriskerna anpassar och sätter regler för arrangemanget för att minimera risken för smittspridning.

-Gjord riskanalys skickas sedan till styrelsen (Patrik Svedbergför godkännande och arkivering.

-Efter godkännande är aktivitetsansvarig sedan ansvarig för att informera om anpassningar/regler för aktivitetsdeltagare.

 

De viktigaste reglerna/riktlinjerna (just nu)

-Deltagarbegränsning på 50 personer. Regel, gäller visserligen inte interna klubbarrangemang men vi ser ingen anledning att ändra maxgränsen.

-Håll social distans, förutsättning för att hålla social distans skall finnas.

-Som vanligt tränar vi bara när vi är helt friska och har man minsta symptom på COVID-19 stannar man naturligtvis hemma och kommer inte på någon aktivitet innan man varit helt symptomfri i minst två dagar.

Tanken är inte en 10 sidig rapport utan det viktiga är att man tänker igenom de situationer som kan uppstå och funderar över var de största riskerna finns och försöker minimera dessa med rimliga åtgärder.

Har man återkommande aktiviteter på samma ställe (tex tisdagsträning vid Hemlingbystugan) eller återkommande aktivitet med samma förutsättningar oberoende av plats (tex Veckotur) behöver man inte göra riskanalys för varje individuellt tillfälle utan då gör man en.

 

Vanliga symtom på covid-19 är:

-hosta

-feber

-andningsbesvär

-snuva

-nästäppa

-halsont

-huvudvärk

-muskel- och ledvärk

-illamående.

En person som insjuknar i covid-19 kan uppvisa ett eller flera av dessa symtom, har man någon av dessa stannar man hemma!!

 

Har man funderingar om riskanalysen kan man vända sig till Patrik Svedberg.

Skribent: Pernilla Eriksson
Epost: Adressen Gömd


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!