Hoppa till sidans innehåll

U10-mila 2018

2018-08-04 17:39
U10-mila 2018 är nu avgjord och 14 trötta, men glada, ungdomar har kommit tillbaka till Gävle.
  • Uppdaterad: 2018-08-04 17:39

HD12 laget gick väldigt bra och slutade på en stabil 32 plats. En uppstickare i laget var Morgan Alfredsson som gjorde en fantastisk sträcka och hade femte löptid på sin sträcka. Laget bestod av Max Alfredsson, Morgan Alfredsson, Svea Forsslund, Siri Hejdenberg och Hugo Lavigne.

HD18 stafetten började med två tunga och tuffa sträckor för Isak Berggren och Alfred Liljeström. Efter de två första sträckorna gick Ebba Ottoson ut och lyckades vara den första i raden av påföljande 8 löpare som plockade placeringar i resultatlistan. Målet för året var att klara omstarten och den klarade laget med hela 15 minuter. Laget slutade på 47 plats och ännu en gång kunde laget jubla när Felix Silver kom in i mål samtidigt som resten av publiken jublade för de vinnande lagen som just hade klivit upp på prispallen. Årets HD18 stafett avgjordes inte förrrän efter varvningen på sista sträckan. Tampeeren Pyrintö låg 34 sekunder efter IK Hakarpspojkarna vid varvningen när det då bara var en kilometer kvar. Tampeeren löparen lyckades komma ikapp och om och slutade som segrare. 

Terrängen i Götene var flack men med kluriga sankmarker och grönområden. Detta gjorde det väldigt klurigt på de två första sträckorna då sikten var begränsad i mörkret. Det var lätt att komma fel när man tog sig igenom de täta grönområderna och man hamnade lätt på ett helt annat ställe än vad man hade tänkt sig. Vädret var strålande med lite moln på himlen och lite regn före start i HD18 stafetten. I HD18 laget sprang Isak Berggren, Alfred Liljeström, Ebba Ottoson, Jakob Sjöberg, Max Alfredsson, Morgan Alfredsson, Hugo Lavigne, Lucas Söderberg, Axel Hejdenberg, Sara Åbom, Elvira Silver och Felix Silver. Ledare som var med var Caroline Ottoson, Richard Hejdenberg, Helena Liljeström och Lars-Erik Liljeström. Även i HD18 gänget var de flesta nöjda med deras insatser. Dock kände jag att jag kunde gjort en mycket bättre sträcka och längtar efter revansch nästa år då jag ännu en gång ska försöka få styrelsen att låta 14 st sugna ungdomar åka ut på äventyr till Västergötland.

- Alfred Liljeström

Skribent: Alfred Liljeström
Epost: Adressen Gömd


Senast i kartarkivet:


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info