Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte - rapport

12 MAJ 2020 22:13
Gävle OK genomförde årsmötet 11 mars precis innan Sverige stängde pga av Corona pandemin. Vi diskuterade möjligheten att genomföra den via video men beslutade att träffas "fysiskt" i Lantmäteriets konferenslokal.
  • Uppdaterad: 12 MAJ 2020 22:13

Årsmötet rapport 2020

Harry Hietanen valdes som ordförande och Harald Knutsen, sekreterare. Antalet närvarande medlemmar var ca. 30 personer.

Verksamhetsberättelserna från 2019 föredrogs, vi noterade extra att vi fick en SM silvermedalj i MTBO genom Patrik Svedberg. Patrik blev dessutom trea i tävlingsserien Svenska Cupen.

Ekonomin 2019 visade på ett överskott. Dock har vi inte fått in olika typer av avgifter (veckotur, tävlingsavgifter etc) före det att bokslut gjordes, revisorerna gav styrelsen i uppdrag att se över rutinerna för att få in pengar som saknas och förbättra rutinerna under verksamhetsåret. Styrelse beviljades ansvarsfrihet.

Styrelsen informerade om GOK-stugan och att vi fått kontakt med en entreprenör, renovering startas enligt prioritetslista för renovering av stugan under 2020, några aktiviteter planeras till 2021 t.ex. takbyte. Vi har sedan tidigare beslutat att avsätta upp till 600 000 kr. Vi satsar på att göra om toaletten som nås från storstugan till ett litet kansli, för dator/ skrivare, veckoturs-/ administrativt material. Vi lagar olika skador på golv och ytterväggar, slipar golvet i storstugan, målar om samtliga lokaler invändigt. Planerar in ”städdagar” vår och höst där medlemmarna hjälps åt att fräscha till yttermiljön.

Styrelsen har reviderat och moderniserat stadgarna enligt RF riktlinjer. Årsmötet godkände revideringen.

Styrelsen lämnade förslag på ändrade rutiner kring fördelningen av arbetet i GOK-stugan genom att bilda en städ-/skott-/klippgrupp ansvarig kommer fördela ut ansvaret på medlemmarna. Årsmötet godkände nyordningen.

Verksamhetsplaner för 2020 presenterades per kommitté. En rolig och intressant aktivitet är motionskommitténs satsning på Hitta.ut. Målet är att få fler att lära sig orientera och tycka vår sport är rolig. Vi kommer att trycka 10 000 kartor och dela ut via naturpassets försäljningställen den finns även tillgänglig en ”app” som kan används i surfplatta/ mobiltelefon, allt detta är gratis. Våra nya orienterare kan besöka ett antal Check Points och några nya läggs varje månad under sommaren.
Det är viktigt att alla marknadsför detta bland våra vänner och bekanta. Vi har fått in finansiering för framställning och tryckning för år ett/ 2020 från bland annat sponsorer, kommunen. Vi har reviderat delar av stadskartan med hjälp av Jerker Boman, nästa år 2021 är det viktigt att vi får in sponsorer och företag för att göra detta till våra nya inkomstkälla.

Valberedningen har jobbat bra och tagit fram några nya kandidater till styrelsen, vilka valdes in vid årsmötet.
Omval av ordförande: Jan Sjöhed 1 år; Sekreterare:  Marie Eliasson 2 år, Ledamot: Nicolas Lavigne 2 år
Nyval av ledamöter: Rickard Hejdenberg 2 år, Rasmus Söderberg 2 år, Martin Forsslund Valberedning 1 år

Styrelsen för 2020: Jan Sjöhed (Ordf.), Harald Knutsen (sek.), Marie Olsson Eliasson (kassör), Nicolas Lavigne (vice ord/ Ungdom), Erik Sisell (representant TRK), Jan Andersson (rep. Arrangemang), Patrik Svedberg (rep. Adventsloppet), Rickard Hejdenberg (rep. Ungd), Suppleanter: Ulrika Silver, Rasmus Söderberg (rep. ungdomar)

Valberedning: Kristin Boman, Martin Forsslund
Revisorer: Gunnar Ericsson, Christine Sisell, Hans Aurell
Rekryteringsansvarig: Matilda Sörell

Vi avtackade:

  • Alfred Liljeström som bidragit med engagemang, ungdomlig iver och bland annat starta upp inomhusorientering i klubben. Han fortsätter sitt arbete utanför styrelsen.
  • Patrik Ottoson efter mångårigt engagerat arbete som ansvarig för ungdomskommittén. Fortsätter i ungdomskommittén som junioransvarig. Officiell avtackning sker vid höstmötet.

Speciella blommor till:

  • Maria Norin för klubbarbetaren och tävlingsledare som ansvarat för GOK två första inomhus orienteringar. Glad, aktiv och skapar orienteringsupplevser för alla, aktiv i arrangemangskommittén
  • Marie Olsson Eliassonvår flitigt arbetande kassör 

Guldkompassen tilldelades Helena Hemström som avgick som ansvarig för våra motionsorienteringar, naturpasset, MTBO passet, SkojPåHoj. Helena började orientera med Gävle OK för många år sedan genom att barnen började att orientera, Mats och hon blev aktiva orienterare. Hon har sedan under ca. 10 år bidragit till klubbarbetet genom att organisera naturpassen tillsammans med flitig arbetsgrupp. Nu lämna hon med varm hand över ansvaret till Linda Svensson.

Noterat

Ordförande Jan Sjöhed

Skribent: Jan Sjöhed
Epost: Adressen Gömd


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!