Hoppa till sidans innehåll

Årsmöte 12 mars - rapport

01 APR 2019 17:37
30 deltagare medverkade vid årsmötet och fick även äta av jubileumstårta gävle ok 70 år!
  • Uppdaterad: 01 APR 2019 17:37

Årsmötet rapport 2019-03-12

Harry Hietanen valdes som ordförande och Harald Knutsen, sekreterare de genomförde vårt årsmöte med säker hand!  Röstlängden fastställdes till 30 personer.

Vi firade åter igen vårt 70 års jubileum genom att bjuda på tårta i fikapausen.

Vi hade en tyst minut för våra medlemmar Magnus Lundberg och Sören Stål som avlidit i början av 2019.

Verksamhetsberättelserna från 2018 rapporterades, vi uppmärksammade extra att vi fick en världsmästare på veteranmästerskapen i Danmark, Ing-Marie Åsenlund D65 lång.

Ekonomin 2018 visade på ett överskott med ca. 90 000 kr. Vi har bland annat fått in 128 000 kr på tävlingsarrangemang vilket var glädjande. Sedan har kostnaderna blivit ganska mycket mindre för  elit och större tävlingar, elitserien, 10-mila, pga av sjukdomar/ skador på löpare.

Vi hade inga motioner från medlemmarna till mötet. Däremot informerade vi om vårt arbete med att förbättra förutsättningarna för vår verksamhet vid GOK-stugan. Elisabet redovisade om förutsättningarna för att kunna söka externa pengar från allmänna arvsfonden. Det blev en efterföljande diskussion kring hur vi driver arbetet vidare. Vi har tidigare medlemsmöte beslutat att vi vill utveckla förutsättningarna vår befintliga verksamhet även nya verksamhetsområden t.ex. MTB orientering, Precisionsorientering.
Årsmötet beslutade att styrelsen skall genomföra ett nyinsatt vårmöte där vi presenterar fortsatt arbete med GOK-stugan för medlemmarna.

Verksamhetsplaner för 2019 presenterades per kommitté, de ser ungefär ut som tidigare år. Tävling 2019 i Åbyggeby och revidering av karta 2019 inför tävling 2020 karta i Råhällan. Styrelsen håller på att utvärdera ny satsning på motionsorientering med ny teknik kallad Hitta.ut. Modernt sätta att få flera att orientera i närheten av staden via mobil applikation/ gratis papperskarta konceptet ägs av Svenska Orienteringsförbundet. Vi har fått förfrågning från en sponsor, DIÖS och behöver finna fler, helst kommunen. Göran Hedman påpekade att Valbo AIF är intresserad att medverka och kan ha marknadskontakter med t.ex. Valbo köpcentrum.

Budget för 2019 presenterades, den landade på ca. -80 000 kr där stor del är satsning och förarbeten kring utveckling av GOK-stugan.

Valberedningen har jobbat bra och tagit fram några nya kandidater och omval  till styrelsen.
Omval av ordförande: Jan Sjöhed 1 år; Sekreterare:  Harald Knutsen 2 år, Ledamot: Erik Sisell 2 år
Nyval av ledamöter: Jan Andersson 2 år, Patrik Svedberg 2 år, Ulrika Silver 2 år

Styrelsen för 2019: Jan Sjöhed (Ordf.), Harald Knutsen (sek.), Marie Olsson Eliasson (kassör), Erik Sisell (representant TRK), Jan Andersson (rep. Arrangemang), Patrik Svedberg (rep. Adventsloppet), Patrik Ottoson (rep. Ungd), Ulrika Silver (rep. Kläder=skämt!), Alfred Liljeström (rep. ungdomar)

Valberedningen valdes tillsvidare till en person Kristin Boman, normalt har vi två och en suppleant för att garantera att vi har en väl fungerande föreningsorganisation. Valberedningen tar fram kandidater för val till styrelsen vid årsmötet, höstmötet väljer vi främst sammankallande till kommittéerna. Pernilla Eriksson som innehaft posten senaste två åren erbjöd sig att hjälpa till i en överlämning. Medlemmarna uppmanas härmed att anmäla sig, detta är en av det viktigaste rollerna i en förening.
Årsmöte gav styrelsen i uppdrag att snarast värva ytterligare två personer till valberedningen.

Vi avtackade Elisabet Enmark för lång och trogen tjänst tidigare sammankallande för elitkommittén och även flerårig medlem av styrelsen. Ingemar Gillgren avgick även från styrelsen med kvarstår i arrangemangskommittén som ledamot, Ingemar har under många år arbetat på de flesta positioner i vår förening och med Gästriklandsorientering. Han kunde inte tyvärr inte närvara pga av en opererad knäled. Vi hoppades att vi snart ser honom i orienteringsskogen igen!
Vi tackade även Pernilla Eriksson, Jan Andersson, invald i arrangemangskommittén, för sitt arbete i valberedningen och vår flitigt arbetande kassör Marie.

Guldkompassen delades inte ut. Styrelsen har under året diskutera lite olika goda gärningar och resultat i föreningen. Vi hade tänkt dela ut priset till Allan Haglund men i sista stund upptäcktes att Allan redan fått priset. Med sådan kort varsel fann styrelsen ingen ny kandidat utan får bida sin tid till nästa årsmöte! Vis av denna erfarenhet kommer vi göra en inventering av tidigare pristagare skriva in samtliga pristagare på hemsidan.

Jubileumskrift 70 år, här med efterlyses intresserad redaktör för en sammanställning som har hänt mellan 1999-2019. Vi har tillfrågat ett antal med inte fått napp, hör gärna av er till någon i styrelsen.

Noterat

Ordförande Jan Sjöhed

Skribent: Jan Sjöhed
Epost: Adressen Gömd


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!