Hoppa till sidans innehåll

Rapport årsmöte

14 MAR 2021 22:31
  • Uppdaterad: 14 MAR 2021 22:31

Årsmötet rapport 2021

Harry Hietanen valdes som ordförande förårsmötet och Harald Knutsen, sekreterare. Mötet genomfördes Corona säkert via internet/ Teams antalet, det var 25st närvarande medlemmar.

Mötet inleddes med en tyst minut för Sven-Åke Englund och Sven Thoors som under 2020 avlidit.

Verksamhetsberättelserna från 2020 föredrogs, vi noterade extra att vi fick två SM guldmedaljer erövrade av Felix Silver i H17-20 sprint och medeldistans i MTBO.

Året som inte liknar något annat, pandemi och coronavirus härjar, mycket har gått på sparlåga och vi har hållit distans till varandra för att inte sprida viruset.

Vi har i princip inte fått tävla mars-augusti, däremot har vi haft ett antal träningar, veckoturer med individuella start. Kartor med banor som laddas ned från internet för egen utskrift. Ungdomarna har i princip tränat på och vi har haft ungefär lika många som tidigare i vår verksamhet, men de har inte fått tävla som tidigare.

Ulrika Silver har agerat arbetsledare för vår renovering av GOK stugan. Vi har gjort ett stort arbete där många medlemmar har medverkat. Vi har bland annat bygg ett litet kansli för skrivaren samt förvaring, en ny toalett i herrarnas omklädningsrum, slipa golvet i storstugan och målat inomhus och ytterväggarna. Mats Hemström har sponsrat oss med ny el/belysning och nya element. Pandemin har gjort att flera har haft tid att bidra till renoveringen. Vi har en lista med fler förbättringar och planerar att byta yttertak och renovera köket under 2021.

Hitta.ut har blivit en succé, arrangerades av motionskommittén med Nicolas Lavigne som general.  Detta har varit en väl tajmad aktivitet i coronatider och varit mycket uppskattat av deltagarna.

Vårt ekonomiska resultat fick som budgeterat ett underskott. Vi hann ordna indoor orientering med 800 startande innan coronautbrottet dessutom har Naturpasset SkojPåHoj som gett oss bra intäkter. Två av våra viktigaste inkomstkällor klädförsäljningen och adventsloppet ställdes in. Kostnaderna har samtidigt minskat eftersom vi inte tävlat och gjort resor som ett normalt år. Klubben har en stabil ekonomi och ett upparbetat kapital. Vi budgeterar för 2021 med målsättning att vi kan ha en normal aktivitetsnivå samt att vi renoverar klubbstugan, byta yttertak och köket.

Valberedningen – Kristin Boman och Martin Forslund lämnade följande förslag som godkändes.

  • Omval av Jan Sjöhed som ordförande för 1 år. Mötet valde enligt förslaget.
  • Omval av Jan Andersson och Patrik Svedberg som styrelseledamöter för 2 nya år. Mötet valde enligt förslaget.
  • Omval av Erik Sisell som styrelseledamot för 1 år. Erik hade önskemål om att sluta i styrelsen, men eftersom beskedet inte nått valberedningen i tid, ingicks en kompromiss att Erik kvarstår ett år och att fyllnadsval (1 år) av ny ledamot sker på nästa årsmöte. Mötet valde enligt förslaget.
  • Nyval av Fredrik Wiksten som styrelseledamot för 2 år. Mötet valde enligt förslaget.
  • Omval av Ulrika Silver som suppleant till styrelsen för 2 år. Mötet valde enligt förslaget.
  • Omval av samtliga revisorer för 1 år – Christine Sisell, Gunnar Ericsson och Hans Aurell. Mötet valde enligt förslaget.

 

Vi avtackade Harald Knutsen som varit sekreterare under 6 år, han har under många år bidragit till klubbarbetet med ett flertal år som ungdomsledare och varit valberedning 3 år innan rollen som sekreterare.

Guldkompassen tilldelades Ulrika Silver hon har på ett fantastiskt sätt drivit arbetet med renoveringen av GOK-stugan. Ulrika har med ett trevligt bemötande och engagemang fått hela klubben engagerad i renoveringen.

 

Noterat

Ordförande Jan Sjöhed

 

 

Skribent: Jan Sjöhed
Epost: Adressen Gömd


GOK:s Samarbetspartners

elproj
ullmax-webb
borgs-webb
gavlebingo1
sponsorhuset
Trimtex

grasroten

Postadress:
Gävle OK - Orientering
Hemlingbystugan
80257 Gävle

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info

#gävleok på instagram!