Hoppa till sidans innehåll

Gävle Horse Festival är igång

14 APR 2016 21:17
Äntligen är vårens stora hästfest på Gävle Ryttarsällskap igång. Feststämning råder när en av Norrlands största hopptävlingar går av stapeln. Här ges en fantastisk chans att se hoppning på hög nationell nivå med klasser från 110 cm till 145 cm. Fri entré hela helgen.
  • Uppdaterad: 19 MAJ 2016 20:01

Hela Gävle Ryttarsällskaps anläggning myllrar av hästar, ryttare, publik och funktionärer. Under fyra dagar tävlar ekipage från Överkalix i norr till Helsingborg i söder. Förutom de individuella klasserna avgörs även Folksam Elitallsvenskas två sista omgångar under Gävle Horse Festival. 

Elitallsvenskan

Under fredagen, i klass fem, avgörs den norra gruppens andra omgång, och på lördagen i klass nio avgörs den tredje och sista omgången. Gävle Ryttarsällskap deltar självklart med sitt elitlag och efter första omgången i Umeå ligger laget på en tredjeplats i gruppen. Det är tätt i toppen, och vilka tre av de fem deltagande lagen som går vidare till semifinalen i elitallsvenskan på Strömsholm kommer att avgöras under Gävle Horse Festival. 

Hålltider

Tävlingarna börjar klockan 9:00 fredag, lördag och söndag. 

Här hittar du startfält och klassernas startordning. Tävlingsledningen räknar med att andra omgången av Elitallsvenska startar ca kl 16:15 på fredagen, och tredje omgången på lördagen bör starta runt klockan 15:15.
Andra höjdpunkter är:
130 cm på fredagen som drar igång ungefär kl 13:15.
140 cm på fredagen runt klockan 18:15.
130 cm på lördagen som startar cirka klockan 12:15.
145 cm på lördagen kommer att starta runt klockan 16:45.
Observera att tiderna är preliminära eftersom en klass kan dra ut på tiden eller gå snabbare en beräknat.  

Resultat

Här kan du se resultat och även följa tävlingen i realtid. 

Webbsändning

Har du inte möjlighet att komma till Gävle Ryttarsällskap och se tävlingarna från läktarplats finns det även möjlighet att följa några klasser via Mittmedias direktsända webbsändning från Gävle Ryttarsällskaps anläggning i Lervik. 

Mediabevakningen av Gävle Horsefestial är större än någonsin, och här kan du lyssna på en intervju i P4 Gävleborg med Anna Eriksson, en av tävlingsledarna.

Välkommen till Gävle Horse Festival!

Skribent: Maria Sundell

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info