Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar september

16 SEP 2020 14:40
Stalltjänster, renoveringar och avtal med kommunen fanns med på punkterna som diskuterades på gårdagens styrelsemöte.
  • Skapad: 16 SEP 2020 14:40

På gårdagens styrelsemöte togs bland annat frågan om stalltjänst upp. Maria Bergsman har hos privathästägarna efterfrågat alternativa förslag på den nuvarande lösningen men fått lite respons. Maria har därför tillsammans med en arbetsgrupp kikat på olika alternativ varpå ett kommer att presenteras på det privathästägarmöte som kommer att ske torsdag den 1 oktober klockan 18.00. Sammankallande är Leif Hall och medverkar gör även föreningens kassör Anita Söderman samt styrelsens ordförande Sylve Jonsson. Info om mötet kommer att skickas ut i Facebook-gruppen för privathästägare samt anslås i stallet. På mötet kommer även kostnaderna för boxhyror och hö att redovisas. Passa på att ta tillfället i akt att närvara på mötet för att ställa frågor samt tycka till om det nya förslag som kommer att läggas fram!

Styrelsen tog igår beslut om att inleda en renovering av Stallball då det efter en besiktning framkommit att syllen behöver bytas ut för att inte riskera att stallet rasar. En renovering innebär också att de för närvarande tomma boxplatserna i övriga privatstall även fortsättningsvis blir tillgängliga för uthyrning vilket är en nödvändighet för att föreningen ska uppfylla de krav på antal boxar som ska bidra till stalltjänsterna. Tipsa gärna ryttare i din omgivning om att lediga platser finns att hyra hos oss.

Som ni kanske sett har stallet där lektionshästarna står blivit ommålat – något som ombesörjts av Gavlefastigheter vilka vi hyr stallet av. Även det stora privathäststallet behöver målas om och där inväntar vi fler offerter då vi upplever att de som inkommit är för höga. För att spara pengar kan en ommålning av ideella krafter blir aktuell – vi återkommer om den frågan.

Andra frågor som togs upp på mötet var bland andra de om våra avtal med kommunen. Där jobbar Sylve, Leif och Anita hårt med att få till nya avtal med kommunen som gör att vi får mer likvärdiga ekonomiska förutsättningar som GPK. En ny detaljplan diskuteras också vilket är en nödvändighet om vi på sikt ska kunna bygga ytterligare ett ridhus på vår anläggning. Som ni kanske förstår är det inga små eller enkla frågor att lösa.

Om knappt två veckor arrangerar vi en endagars hopptävling på vår klubb. I dagsläget har vi 201 anmälda starter vilket är jättekul! Det finns fortfarande behov av funktionärer söndag den 27 september så anmäl dig gärna på funktionärslistorna som finns både på vår Facebook-sida som i stallet.

Rid fint!

Skribent: Admin
E-post: Adressen Gömd

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info