Hoppa till sidans innehåll

Klubbframgångar V32

14 AUG 2016 20:43
Den här helgen kan vi verkligen glädja oss åt en framgångssaga - nämligen Saga Lindberg som gjorde succé med sin Basso på meetinget hos Gripens Ryttarförening.
  • Uppdaterad: 16 AUG 2016 11:25

Denna vecka var inte speciellt tävlingstät för GRS-gänget, men för Saga Lindberg och hennes tioåriga valack Basso blev det värdefulla rosetter. Deras första meeting tillsammans slutade i två vinster i L:A 3, en andraplats i L:A 4 och därmed också en seger i den regionala L:A cupen.
Här berättar Saga själv om helgen:

FREDAG: Idag var första dagen på meetinget, jag hade starttid på eftermiddagen och vädret var fint, min klass gick på utebanan. Eftersom att tävlingen hade två klasser igång samtidigt, en i ridhuset och en på utebanan, red man fram tillsammans på en gemensam utebana. Basso kändes lite spänd och explosiv på framridningen, där det var mycket hästar och svårt att fokusera. Väl på banan skärpte vi båda till oss, jag är jättenöjd med tanke på att väldigt många hästar hade spänt till och varit tittiga på blomdekorationer och domartornet vid banan. Vi red ihop 71,1%, med fina kommentarer och betyg. Domare: Charles Jonsson

LÖRDAG: Idag var det samma program som dagen innan, LA:3 som gick på utebanan även idag. Det var ganska blåsigt ute vilket gjorde en del hästar spända även idag. Basso kändes bättre redan på framridningen idag och jag hade en bra känsla inne på banan. Vi belönades med 70,4% och vann även idag!
Domare: Caroline Dahlström

SÖNDAG: Idag var det ett nytt program, LA:4 och idag reds min klass i ridhuset. Idag tror jag att alla kände sig lite möra, både hästar och ryttare. Många nya intryck, för orutinerade som rutinerade. Basso kändes bra på framridningen, väl med på noterna. På banan skötte han sig bra, avspänd men som sagt lite trött, många bra saker och många saker vi kan träna vidare på. Domaren i dagens klass låg generellt lite lägre i poängen för samtliga ekipage, och vi red ihop 63,2% som räckte till en andra placering. Den som vann hade 63,9%.

En resultatmässigt jättebra helg, fina poäng och kommentarer, härliga boxgrannar, massa peppande och skratt... Och morötter såklart. Jag är otroligt glad över hur bra det har gått med allting, vårat första meeting tillsammans, resan ,uppstallningen, framridningen, ritterna.. Ja allting fungerade så himla bra! Vi håller fortfarande på att lära känna varandra, många polletter har ramlat ner men fortfarande finns det saker vi övar på. Vi båda behöver mer rutin på tävlingsbanan tillsammans men det känns som att det är på rätt väg, och oj vad kul det är!

Saga och Basso red ihop sammanlagt 204,8% i de tre klasserna, och det ledde alltså till vinst i tredagarscupen. Ekipaget hade god marginal till tvåan som fick 197,2%.
Nästa start blir i Söderhamn - då det blir debut i MSV. SOM vi håller tummarna!

Även i Årsunda har det hållits dressyrtävlingar i helgen där en GRS:are kom hem med en vinst i bagaget. Petra Forsmark och Whoala LM vann en L:B1 på finfina 68,03%.
Petra och Whoala LM. Foto: Privat

Viktoria Lindberg och Cor Da Li gjorde dressyrdebut vid samma tävling, och det slutade med en andraplats i L:C 1. De fick 64,4%. Bild nedan.
Viktoria Lindberg och Cor Da Li

Elsa Berglund var med sin D-ponny Jackpot och tävlade i dressyr i Kilafors i söndags. De vann sin klass Lätt B 1 med fina 70,357% 
Bild på ekipaget nedan.

Elsa Berglund och Jackpot

Nästa helg, den 20-21 augusti har vi äntligen hemmatävlingar! Regionala dressyrtävlingar på lite högre nivå. Då hoppas vi kunna rapportera om fler GRS-framgångar.

Har du som GRS:are varit med om något roligt som vi bör berätta om på hemsidan. Maila This is a mailto link så publicerar vi!

Skribent: Maria Sundell
Epost: Adressen Gömd

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info