Hoppa till sidans innehåll
Foto: Maria Sundell Johanna Hedberg tar emot klubban från avgående ordförande Molly Hedqvist.

Ny ordförande i GRS

03 MAR 2017 09:36
Vid GRS Årsmöte den 21 februari valdes Johanna Hedberg till ny ordförande för klubben. Här nedan berättar Johanna själv om vem hon är, och vilka tankar hon har kring GRS.
  • Skapad: 03 MAR 2017 09:36

Hej alla härliga GRS medlemmar!
Den 21 februari valdes jag av årsmötet att bli ny styrelseordförande för GRS under de närmaste 2 åren, jag tackar för förtroendet och ser fram emot att arbeta tillsammans med styrelsen, personalen och er medlemmar.
 
Jag heter Johanna Hedberg är 40 år och bor med min sambo och våra två barn i Trödje strax norr om Gävle.Till vardags arbetar jag som beredskapsdirektör vid Länsstyrelsen Gävleborg och hanterar frågor som rör krisberedskap, skydd mot olyckor och civilt försvar. Jag har sysslat med hästar så länge jag kan minnas och ridskolelivet startade på Vällingby ridsällskap i västra Stockholm för 35 år sen och jag har sedan dess även varit medlem hos Bollnäs Ridsällskap, Söderhamnsortens Ryttarförening, Gävle Fältrittklubb och Gävle Ryttarsällskap.
En hel del hästar har passerat under årens lopp; fyra envisa ponnys, två kloka och tålmodiga varmblod och tre härligt energiska halvblod, alla med sina fantastiska egenskaper och personligheter. Idag har vi ett sexårigt welshsto och ett sjuårigt varmblodssto hemma i stallet som båda förgyller vardagen för mig och min dotter.
Min främsta koppling till GRS idag är att att min nioåriga dotter Meja i snart tre år har varit medlem, ridit lektion och deltagit i US-aktiviteter vilket gjort att jag lärt känna föreningen även ur perspektivet som ponnymamma. Det är fantastiskt att se de små ”hjälmfotingarna” utvecklas till duktiga juniorer tack vare våra duktiga ridinstruktörer.
 
Mitt engagemang de kommande åren bygger på tre ledord: 
Inkludering
Säkerhet 
Utveckling
 
Det är viktigt att GRS bedriver en inkluderande verksamhet där alla oavsett bakgrund, ålder, etnicitet, religion, kön, sexuell läggning eller funktionsnedsättning känner sig välkomna. Hos GRS ska alla känna sig sedda och här står gemenskap, glädje och hästarna i centrum. 
 
Det är också viktigt att vi värnar om säkerheten för våra medlemmar, vår personal, våra besökare och våra hästar. Hos GRS ska man alltid kunna känna sig trygg med att klubben har ett gott säkerhetsarbete där vi aktivt och systematiskt arbetar för att förebygga risker genom en god säkerhetsplanering.
 
Utmaningarna inför framtiden är många och det är därför viktigt att vi arbetar målmedvetet och strukturerat med vår utveckling framåt. Vi har flera vägskälsfrågor vad gäller vår anläggning och vad som behöver göras för att leva upp till gällande regler och krav. Investeringsbehov på anläggningen kopplat till bla. boxar, skoningsutrymmen och rasthagar samt omklädningsrum och sanitetsutrymmen är nödvändiga och drömmen om ytterligare ett ridhus är högst levande och är frågor som vi måste fortsätta arbeta intensivt med att lösa. Vårt samhälle förändras i snabb takt vilket även påverkar förväntningarna på ridskorna, hur kan vi möta de nya behov som finns för att fortsätta att bibehålla och kanske öka vårt medlemsantal och hur ska vi locka fler ideella krafter till vår förening för att kunna fortsätta arrangera tävlingar och andra aktiviteter? Det ideella engagemanget är starkt, men forskning visar att vi vill bidra på annat sätt än förut - har du förslag på aktiviteter eller känner att du vill bidra till vår verksamhet, tveka inte att höra av dig till någon i styrelsen eller personalen! Delaktighet är viktigt och vi är helt beroende av ideellt engagerade medlemmar för att vi ska kunna ha en fortsatt positiv utveckling av vår verksamhet.” 
 
// Johanna Hedberg, Ordförande
Skribent: Maria Sundell
Epost: Adressen Gömd

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info