Hoppa till sidans innehåll

Styrelsen informerar: november

25 NOV 2020 10:57
  • Uppdaterad: 25 NOV 2020 10:57

De nya restriktionerna i länet med anledning av Covid-19 påverkar i dagsläget inte vår ridskoleverksamhet – annat än att vi har vidtagit ännu fler åtgärder för att på ett säkert sätt bedriva ridlektionerna. Beslutet att ridskoleverksamheten tills vidare kan vara igång togs på ett extrainsatt styrelsemöte förra veckan och grundar sig bland annat på Svenska Ridsportsförbundets bedömning att ridskoleverksamheter utifrån gällande omständigheterna kan fortgå. Detta kan naturligtvis snabbt komma att ändras. Vi förutsätter att alla följer de nya restriktioner och regler som gäller, texter om dessa finns uppsatta i stallet, på dörren till cafeterian samt finns publicerade här på hemsidan.


På måndagens ordinarie styrelsemöte diskuteras återigen stalltjänstfrågan, ett nytt förslag om tillvägagångssätt och schema kommer att presenteras för er som står uppstallade på GRS.

Vi inväntar ett nyttjanderättsavtal gällande ett nytt ridhus och avvaktar också information om ett sådant skulle rymmas inom nuvarande detaljplan eller om det kan komma ett krävas en ny. Dialogerna med kommunen fortsätter – återkopplingen från dem kanske inte alltid är lika snabb som vi skulle önska.

Som ni säkert vet så har det pågått en hatt-debatt i hästvärlden de senaste veckorna. FEI:s styrelse har ju beslutat att det från och med den 1 januari 2021 är hjälmkrav på alla dressyrtävlingar. Vi tycker såklart att beslutet är jättebra, för oss är det en självklarhet att man bär hjälm när man sitter till häst. Hos oss är det också hjälmkrav för de personer som hanterar våra ridskolehästar (insläpp, utsläpp, promenad etc), passande skor samt handskar ska också användas. På klubbens anläggning gäller också hjälmkravet när man rider, oavsett om det är på sin egen häst eller på klubbens ridskolehästar. Vi ser också gärna att man har hjälm vid till exempel vid longering – vi har många unga människor hos oss som ser upp till er äldre ryttare och har er som förebilder.

Kan du eller någon i din familj köra traktor? Vi vill återställa den gamla ridslingan på våra ägor och är i behov av någon som kan hjälpa till att röja med hjälp av klubbens traktor. Anmäl ditt intresse till Kine eller Leif om du vet någon som skulle kunna tänka sig att ställa upp ideellt.

Kom ihåg att hålla avstånd, tvätta händerna ofta och rid fint!

Skribent: Admin
E-post: Adressen Gömd

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info