Hoppa till sidans innehåll

Viktig information gällande Covid-19 och länets nya restriktioner

18 NOV 2020 10:39
  • Uppdaterad: 18 NOV 2020 10:34

Smittspridningen i länet ökar kraftigt och nya restriktioner trädde i kraft den 16 november, Med anledning av den nya situation som uppstått hölls igår ett extrainsatt styrelsemöte för att diskutera och besluta hur vår verksamhet ska agera för att följa de nya riktlinjerna.

Det är en utmanande och konstig tid vi befinner oss i - vi behöver alla hjälpas åt och ta vårt ansvar, något som kräver både förståelse och tålamod. Svenska Ridsportförbundet har i samtal med Folkhälsomyndigheten bedömt att ridskoleverksamheten i nuläget kan fortgå, om än med skarpare regler. Hittills har en mycket liten smittspridning identifierats i samband med ridsporten och ridskoleverksamheten. Den verksamhet som genomförs gör det i en form anpassad efter de råd och rekommendationer som finns från till exempel Folkhälsomyndigheten.


Styrelsen beslutade följande förändringar som gäller from och med den 16 november och tills annat kommuniceras:


- Max 1 medhjälpare till barn i ponnygrupper. Helst ser vi att ingen förälder eller annan medföljande vistas på vår anläggning under tiden som barnen har sin lektion. Barnen klarar mer än man tror och kan ofta hjälpa varandra. Inga medföljande syskon tillåts. Mycket viktigt att detta respekteras!
- Kom till utsatt samlingstid och lämna stallet så snart din lektion är slut och du är klar med din häst.
- Alla hästars utrustning finns numera vid deras spiltor/boxar – detta för att förhindra trängsel i sadelkammaren. I sadelkammaren får endast 2 personer åt gången vistas.
- Kläder efter väder! Vi rider utomhus så länge väder och vind tillåter så se till att vara rätt klädd.

- Rid med handskar.
- Rengör sadlar och träns dagligen. Tyglar, ovansidan sadel samt stigläder och sadelgjordsstroppar om din häst inte går direkt lektionen efter. Använd varmt vatten och sadelsåpa. Kom ihåg att vara max två personer i sadelkammaren.
- Cafeterian stängs. För att värna om och inte utsätta vår personal för onödig smittorisk kommer endast personal, elever från REAL-gymnasiet samt de som har stalltjänst tillåtas att vistas i cafeterian.
- Ponnyridningen pausas.
- Stallet stängs efter den sista lektionen på lördagar (kl.15) och kommer vara stängt på söndagar (endast öppet för de som går vår skötarkurs). Vi är glada och stolta över att många barn väljer att vara hos oss under andra tider än när de har lektioner men stallet som "fritidsgård" är inte längre tillåtet.
- Har du testat positivt för Covid-19 är det viktigt att du följer vårdens riktlinjer gällande smittspårning, läs om det här.

Sedan tidigare gäller även följande:
- Stanna hemma vid minsta tecken på sympton
- Tvätta händer ofta
- Håll en hästlängds avstånd till dina klubbkompisar

Gällande regeringens förslag på maxdeltagande vid offentliga sammankomster avvaktar vi svar på hur detta kan komma att påverka. Vi får vara förberedda på att snabbt ställa om och att förutsättningarna för vår verksamhet kan komma att ändras. Håll dig uppdaterad genom vår hemsida, vid eventuella frågor ber vi dig kontakta kansliet under dess telefontider 026-10 20 33 eller via mail This is a mailto link

Med vänliga hälsningar styrelsen i GRS

Skribent: Admin
E-post: Adressen Gömd

Platinasponsor:

Bilmetro_logo

 

 

Guldsponsorer

yesbox  
 real_web_3  
 churchstreet_2  
 Agria_ny  
 midroc

 

 helsingehus  
 krafft  
 
   
   
   
 SISU hemsida  

  

Postadress:
Gävle RS - Ridsport
Lerviksvägen 42
80647 Gävle

Kontakt:
Tel: 026102033
Fax: 026103365
E-post: This is a mailto link

Se all info