Hoppa till sidans innehåll

Uppsala och Gefle ingår avtal

25 MAR 2014 09:10
Uppsala 86ers och Gävle Red Devils har i dagarna tecknat ett samarbetsavtal. Ett så kallat farmarklubbs avtal där Red Devils är farmarklubb till 86ers.
  • Uppdaterad: 25 MAR 2014 09:13

Föreningarna har länge talat om ett samarbete men frågan har fallit på att båda lagen haft ambitioner på att nå Superserien. Då båda lagen spelade i samma Div 1 serie var det helt enkelt inte möjligt.

 

- Det känns väldigt bra med det här samarbetet. Det kommer ge talangfulla spelare i Gävle möjlighet till lite hårdare konkurrens på sina träningar när vi skickar spelare dit och möjligen någon start för Gävlespelare i Superserien, säger Uppsalas headcoach Per Nilsen.

- Dessutom hoppas vi att några av de spelare som inte får så mycket speltid i Uppsala kan få det i Red Devils tröjan.

 

- Vår ambition är att om några år konkurrera med 86ers i Superserien. Det här samarbetet kommer sporra våra unga talanger och alldeles säkert skynda på utvecklingen. Uppsala har imponerat på oss de senaste åren med sin syn på träning och spelarutveckling och det är riktigt bra att vi får vara med på det upplägget, menar Gävles headcoach Per Enqvist.

 

I samarbetspaketet ingår att Simon Sundlöf, Andreas Thornadtsson och Oscar Söderberg från Gävle byter klubbadress till Uppsala 86ers.

Men de kommer under säsongen även kunna spela i Gävles lag i Div 1.

 

- Det är tre mycket bra spelare som dessutom alla tre har 1 seniorlandskamp bakom sig. De har tränat med 86ers under några månader nu och de blir klara förstärkningar för oss, konstaterar Per Nilsen.

- Kul för grabbarna att de får utvecklas i 86ers. Och bra för oss att vi kommer få använda dem i några matcher i Div 1, tycker Per Enqvist.

Skribent: Pasi Kohonen

Sponsorer 2021

 

zonezero

 

 

 

SISU_Webb_Banner_250X190_samverkan

 

 

 Vår klubb är vaccinerad

 

Klicka på Svenska Spels banner och Gävle Red Devils AFC får en del av din insats.

svea_250x120

 

 

 

 

 

 

 

 

Stöd Gävle Red Devils AFC när du handlar på nätet.

sponsorhuset_200x72

 

Följ Devils på facebook:

facebook_64

Postadress:
Gävle Red Devils AFC - Amerikansk Fotboll
Karin Hellbom, Södra Gävlevägen 32
81845 Hedesunda

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: info@geflereddevils....

Se all info