Hoppa till sidans innehåll

Nyhetsbrev Jan 2018

2018-01-23 11:26
  • Uppdaterad: 2018-01-23 11:26

Kära Tennisvänner,

Gott Nytt År till Er alla, hoppas 2018 blir ett givande år, inte minst på tennisbanan!

I det här nyhetsbrevet är temat tävling.

GTK har i dag tävlingsspelare representerade i de flesta klasser från 10 år och uppåt och ställer upp i lokala, regionala och även nationella tävlingar runt om i landet. Utvecklingen av de som tävlar för klubben går ständigt framåt och närmar sig klubbens vision om att vara en av regionens bästa klubbar sportligt se

Bakom framgångarna finns klubbens tränare men också alla de timmar spelarna tränat på klubbens banor. Gtk:s tävlingsspelare har goda förutsättningar att lyckas tack vare tillgången på träningstimmar och disponibla banor på helgerna. En ytterligare framgångsfaktor som måste betonas är alla föräldrar som ställer upp med engagemang, tid och resurser.

Alla framgångar till trots är det dock bara ett fåtal juniorer som tävlar regelbundet utöver klubbens hemmaturneringar om man jämför med hur många barn och ungdomar som finns i klubbens tennisskolor. Det GTK saknar är bredd bland de olika åldersgrupperna och tävlingsjuniorerna. Det här är ett bekymmer om klubben skall etablera sig som en klubb med duktiga spelare och framtidsvisioner.

Klubben har funderat på varför så få ungdomar tar steget från att träna tennis till att både träna och tävla i tennis. I andra sporter, framför allt kollektiva, faller det sig helt naturligt att man spelar en seriematch eller någon form av turnering utöver den regelbundna träningen. Varför inte så i tennis?

Ett av svaren på frågan kan vara bristfällig information till föräldrar och barn om hur det går till att komma igång med tävling. Detta vill vi råda bot på och kommer i början av året informera om tävlingstennis bland klubbens medlemmar. Formerna för denna information kommer variera men tränarna svarar gärna på frågor angående tävling redan idag.

Vi är säkra på att tävling är utvecklande både för tennisen men även för spelaren som person. Vi vill att de som har en önskan om att spela matcher ska ha kunskapen om hur man kommer igång och klubbens eventuella medverkan.

Apropå tävling summerar vi årets SALK som är världens största inomhusturnering. Tävlingen började i mellandagarna och slutade först trettondagshelgen. 1175 deltagare var med och spelade om äran att vinna en av de mest prestigefyllda turneringarna i Norden.

GTK hade framskjutna placeringar i några klasser och vi säger grattis till de som var med och representerade GTK i den fantastiska tennisfesten som SALK är.

Styrelsen hälsar alla gamla och nya medlemmar varmt välkomna till ett nytt tennisår.

Med vänliga hälsningar,

GTK styrelsen

Skribent: Kansliet

Postadress:
Gefle TK - Tennis
Gavlehovsvägen 7
80633 Gävle

Kontakt:
Tel: 026-10 78 70
E-post: This is a mailto link

Se all info