Hoppa till sidans innehåll

Nyheter från SF


Se Bianca Salming, Klara Rådbo, Emil Uhlin och flera andra svenska mångkampare göra upp med tuff internationell konkurrens i Sollentuna i helgen.
 
På söndagskvällen kommer flera av våra svenska stjärnor att inta Sollentunavallen när sommarens andra Folksam Grand Prix ska avgöras.
 
Nu finns tidsprogrammet för Finnkampen på Stockholms Stadion 4-5 september publicerat! In och kika för att se när just dina höjdpunkter äger rum.
 
Det har gått ett år sedan friidrottsstatistik.se lanserades och nu finns även årsbästalistor för veteraner tillgängliga för alla.
 
Några av Sveriges absolut främsta mångkampare gör upp med internationell konkurrens i försök att kvala in till sommarens mästerskap, när Combined Events Challenge avgörs i Sollentuna. Se allt live på Friidrottskanalen.se.
 
Sara Lennmans kanonsäsong fortsätter. Efter fjärde personliga rekordet för säsongen tar hon sig upp som ny trea genom tiderna i Sverige. 17.53 är också längsta stöten någonsin av en svensk glidstötare. "Det känns fantastiskt", säger Sara.
 
Under våren har Svensk Friidrott erbjudit en rad webbinarier på olika teman. Ett flertal finns tillgängliga online och kan ses när det passar.
 
I mars i år segrade Hässelbys Lisa Gunnarsson i stavhoppet vid NCAA-mästerskapen inomhus och nu i natt svensk tid bekräftade hon sin status som bästa stavhopperska i den amerikanska collegefriidrotten genom att ta hem mästerskapsguldet även utomhus.
 
Angelica Bengtsson blev delad fyra på Diamond League-tävlingen i Florens och förbättrade sitt årsbästa till 4.66.
 
Tävlingen blev inställd förra året, men nu är Världsungdomsspelen i Göteborg tillbaka, fast i ett mindre format. Den kommer att hållas 9-11 juli och anmälan öppnar fredagen 11 juni.
 
Meraf Bahta och Sarah Lahti har båda fått OS-platser på 10 000m. De blir 13:e och 14:e tillskotten i den svenska truppen till Tokyo.
 
På andra dagen av Pavo Nuurmi Games underskred Emil Blomberg OS-kvalgränsen på 3000 m hinder för andra gången på drygt en vecka, och Ragnar Carlsson förbättrade sitt personliga rekord med en meter och klättrade upp som trea genom tiderna i Sverige.
 
Svensk Friidrott arbetar för att bedriva en verksamhet som präglas av glädje, gemenskap och trygghet. Nu finns en ny policy publicerad gällande inkludering av friidrottare med transerfarenhet.
 
Svensk Friidrott arbetar för att bedriva en verksamhet som präglas av glädje, gemenskap och trygghet. Nu finns en ny policy publicerad gällande inkludering av friidrottare med transerfarenhet.
 
På måndagskvällen tävlade fem svenskar i Paavo Nurmi Games i Åbo. Prestationen som stack ut mest var Daniel Ståhls 68.11 i diskustävlingen – ett kast som räcke till vinst.
 

Postadress:
Gesunda Motionsklubb - Friidrott
Kenneth Broqvist, Gesundavägen 150
79290 Sollerön

Kontakt:
Tel: 0708440058
E-post: gesundamotionsklubb@...

Se all info