Hoppa till sidans innehåll

Skarverennet 2015

24 MAJ 2015 10:12
Så var det då dags för Gillberga SK att efter många års funderande göra debut i Skarverennet, Säffle kommuns vänorts stora lopp. Loppet mäter 37km och går från Finse 1222 m.ö.h, dit man måste åka tåg till Ustaoset på 600 metersnivån
  • Skapad: 24 MAJ 2015 10:12

Ett trettiotal personer där bröderna Daniel och Christoffer Näs samt Gabriel Häggkvist var de yngsta med 13-14 år i ryggen. Den äldste var Hans Kringstad som snart når de åttio. Redan på uppvägen, Geilo ligger 37 mil bort, blev det en god och familjär stämning i bussen som framfördes av Henrik Olsson, Nysäters Buss. Vid Sundvollen var det lunch och den smakade utmärkt och intressanta fakta kring bl.a fyra fornnordiska kungar som besökt området delgavs. Väl framme besöktes Hols Kommunkontor och gamla kyrka innan man inkvarterade sig på Geilo Skola. Där fungerade allt utmärkt, maten var medskickad av Jonas Byh,Skafferiet Långserud, och den smakade utmärkt. Shopping i Geilohallen och presentation av norska VM-hjältar ägde rum. Hård vallatakt och mängden kaffebryggare och vattenkokare gjorde att propparna gick men det var bagateller. Idog vallning, det väntades före lämpligt för blå extra, vidtog och lördag morgon gick alla till tåget kl 07.40   Mellan 08.15-08.30 stack åkarna iväg i ett strålande väder. bild2Dock fanns det en del områden med stark vind liksom fyra backar med upp och nedkörning. Olof-Anders Jonsson nådde 65 km/h i en våghalsig utförskörning men han kom ned helskinnad.

En del andra tog det lugnt och njöt i solen och slog sig ned på fjälltopparna. bild3

Väl framme i målområdet väntade skidmingel och många hann se de blixtrande spurterna då hela norska VM-truppen fanns på plats. Ett pin var tecknet på genomfört lopp och det bjöds både choklad, kaffe och Red Bull för de som ville ha. Eftersom norska VM-laget hade bankett så anordnade Gillberga SK dito. Nämnas skall att både Säffle SK, Långseruds IF,Åmåls OK med flera klubbar hade åkare med och man trivdes gott tillsammans. Hallingmusik presenterades och hemresedagen passade man på att först besöka Geilos nya Kulturkyrka samt Brusletto, världsberömd knivfabrik.  Gillberga SK:s standar överlämnades till Inge Velle och T-O Reime, Geilo IL.Efter en rundtur till en fjälltopp med utsikt över hela Geilo började hemresan som endast avbröts av lunch i Oslo. Ett tjugotal ombord på bussen förklarade sig intresserade av att åka med även till nästa års Skarverenn. Nämnas kan att Marcus Johansson, GSK, åkte i tävllingsklass och där knep en fin fyrtiotredje plats bland sjuttioen startande, Hans tid blev 1.53.56.
-Jag var väldigt nöjd med mina skidor som faktiskt hade bästa farten för i år, sade en glad Marcus slutligen.

bild4

Skribent: Kjell Olsson

Du som har Svenska Spel spelkort gå in och registrera dej på:

Tack för att du stödjer skidklubbens verksamhet
Mvh
Styrelsen GSK

 

 

 

klart.se

Postadress:
Gillberga SK - Skidor
Arne Rosander, Gillberga Prästgård Askelund
66195 Värmlands Nysäter

Kontakt:
Tel: +46533809437
E-post: This is a mailto link

Se all info