Hoppa till sidans innehåll

Simskola


Välkomna till vår simskola!

Vår simskola vänder sig till barn från 5 år som vill bli trygga i vattnet och lära sig simma!

Om anmälan:

Anmälan är öppen mellan den 1 Augusti och 15:e Augusti och 1 December och 15:e December, dock brukar det vara ett starkt begränsat antal platser så en anmälan kan tyvärr inte garantera en plats i simskolan. Det är först till kvarn som gäller vid anmälan och vi fyller på så många som det finns plats för i respektive kunskapsnivå efter den principen. Information om hur anmälan går till kommer på förstasidan på hemsidan i samband med att anmälan öppnar. (Klicka på fliken hem i menyraden)

Vi vill att barnet ska ha fyllt 5 år innan den termin man ansöker för börjar. 

Observera att det inte finns något kösystem utan att en ny anmälan måste göras nästa termin om man inte får plats vid det tillfälle man söker. 

Hjälptränare:

Om ni föräldrar vid intresseanmäan anger att ni kan tänka er att vara hjälptränare, dvs närvara i vattnet på träningarna och assistera simtränaren kan ert barn få förtur före dem som anger att de inte har möjlighet att vara hjälptränare. Detta betyder dock att ni förväntas kunna närvara vid träningarna och kunna hjälpa till. Detta kan också innebära att man ombeds hjälpa till i en annan grupp än barnets men som går på samma tider som barnet tränar.

Simmare som redan är med i simskolan:

Simmare som haft plats i simskolan föregående termin behåller sin plats om man inte tackar nej till denna. Ingen ny anmälan behöver göras för dem.

Priser:

Kostnaden för simskolan är 600 kr för 10 gånger, 45 minuter / gång.
Medlemsavgift till föreningen tillkommer och är 100 kr per barn / termin eller
familjemedlemsskap 150 kr / termin.

Öva vattenvana:

Som förälder kan man hjälpa barnet med vattenvana genom att bada mycket, öva på att doppa huvudet, prova på att flyta på rygg/mage och prova på att hoppa från kant. Undvik, om möjligt, flythjälpmedel. Klicka här så får du filmtips från Svenska simförbundet.

 

Uppdaterad: 04 JAN 2018 12:41 Skribent: Pelle Högfors
 
 Vi arrangerar:
 
 
   

 

Alunda Landbad

Det är aldrig försent att börja simma. Välkommen till oss !

Postadress:
Gimo SS - Simidrott
Idrottsvägen
74740 Gimo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info