Hoppa till sidans innehåll

Information till föräldrar


Alla barn lär sig olika fort så därför är det viktigt att vi ser de små framstegen och låter barnet lära sig i sin egen takt. Att bli simkunnig, dvs att simma 200 m varav 50 m på rygg, blir man oftast inte förrän efter 2-4 år i simskola/teknikträningsgrupp - lite beroende på hur vattenvan man är från början.

Vi strävar efter att få så jämna grupper som möjligt så därför är det viktigt att du som förälder anmäler ditt barn på rätt nivå. Vi undviker, om möjligt,  att låta barnen byta grupp senare i simskolan då det är en trygghet för dem att få vara med barn de redan lärt känna. Är det däremot något barn som inte får några utmaningar i gruppen så flyttar vi upp honom/henne.

Vi har ca 10-12 barn i våra grupper tillsammans med en tränare och en hjälptränare. Vi tar även hjälp av er som föräldrar i vattnet någon gång per termin.

En del föräldrar tycker det tar för lång tid att lära sig simma men simning tar tid eftersom det är många olika faktorer som spelar in.

Som förälder kan man hjälpa barnet med vattenvanan genom att bada mycket, öva på att doppa huvudet, prova på att flyta på rygg/mage och prova på att hoppa från kant. Undvik, om möjligt, flythjälpmedel.

Grunden till all simning är att vara trygg och avslappnad i vattnet.

Är det något du som förälder funderar över så tveka inte att fråga oss ledare.

 

Uppdaterad: 04 JAN 2018 12:43 Skribent: Susanne Engman
Våra sponsorer:  
 
 
Roosrk logga
 
   

 

Alunda Landbad

Det är aldrig försent att börja simma. Välkommen till oss !

Postadress:
Gimo SS - Simidrott
Idrottsvägen
74740 Gimo

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info