Hoppa till sidans innehåll

2007


Mycket för benen på Kagawa-lägret i Stockholm!

Mika Lehto | 6 Okt 2007


Mika Lehto, Kagawa och Göran Toivainen


Det var mycket övningar för benen på lägret så dom som inte fuskade hade känningar av detta efteråt. Det var tex. Neko-ashi-dachi och där ville han att vi skulle puta ut med rumpan lite för att få en bättre ställning. Kagawa ville att vi skulle sträcka ut våra tekniker för han tyckte dom var för korta, och att vi skulle ha ”body action” så att det blev mer flyt i teknikerna.
Vi körde igenom Gojushiho-sho, Kakuyoku-shodan och lite bunkai på dessa.
Vi körde även igenom Tekki-sandan. Han gick igenom några kumite övningar och sen fick vi prova på en som heter Kaishi-kumite.

Kagawa visade själv lite sparkar och vilken otrolig kontroll han hade på detta. Summeringen av lägret är att det var ett bra läger och synd för dom som inte var där och såg Kagawa.


Sommaren är äntligen slut!

Stefan Söderberg | 27 Aug 2007

Nu startar vi träningen igen efter sommaruppehållet. Samma tid samma plats...


Shihan-kai-läger!

Mathias Fransson | 24 maji 2007

IJKA/JKS Sweden drar igång så kallade shihankailäger endast för svartbälten. Helgen 16-17 juni är bokad för första tillfället att lära av varandra. Mer info finns att få av Görgen och Karin.


Kagawa Kommer till Sverige i höst!

Mathias Fransson | 24 maji 2007

Kagawa kommer till Stockholm för att hålla ett läger till hösten. Alla vi som har tränat för Kagawa förut vet att detta är ett tillfälle man bara inte får missa. Boka helgen 21-23 september, så återkommer vi med mer information.


Läger med Shihan Kato 8dan.

Mathias Fransson | 19 maj 2007

Shihan Kato lyckas alltid överraska oss med sin undervisning i karate, och årets besök är inget undantag. Fredagens pass brukar vanligtvis uteslutande betyda grundträning, och så även denna gång. Men då på ett lite högre plan än vad vi är vana vid. Fight visar sig vara ett genomgående tema på lägret och vi tränar mycket gyaku-tsuki och timingövningar under lägrets första pass. Kato går även igenom kata Hangetsu, Gankaku och Gojushiho dai under lägret, samtliga mycket avancerade katas. Han påpekar att den sistnämnda katan inte är en så vanlig "favorit" bland karateutövare världen över och vi instämmer förstående med trötta ben.
Under lägret så återkommer han hela tiden till den fria fighten genom att presentera ett flertal väl utvalda övningar för oss som var där. Kort och gott ett mycket givande och trevligt läger, som vanligt. Nya bälten delades också ut och vi grattulerar alla nyvunna färgglada karateutövare.

Kato

Kato undervisar i Bunkai (kata Gankaku). (Foto Hinote, Mariefred)


Katatävling, MISOGI CUP!

Mathias Fransson | 7 februari 2007

Misogi Cup går av stapeln den 3:e mars och kommer att äga rum i Sollentuna simhall, Stockholm.
Tävlingen är öppen för alla från 7 år upp till dig som anses vara veteran.   Samtidigt går även en domarkurs i kata. Ta tillfället i akt och få mer kunskaper – om du inte ska tävla. Om du inte ska vara domare eller tävlas så har du möjligheten att i stället hjälpa till som funktionär.
Det finns inget album kopplat till denna sida.

facebook_logga

Postadress:
Gnosjö KF Mushindokai - Karate
Mika Lehto, Erlandsvägen 9 Brännehylte
33033 Hillerstorp

Kontakt:
Tel: 037082861
E-post: This is a mailto link

Se all info