Hoppa till sidans innehåll

2008


Bilder från Hässleholm 2008

http://gnosjokarate.zoomin.se/galleri.html

 

Bilder Zanshin Cup 2008

http://www.gnosjokarate.se/ZanshinCup2008/index.html

 

 

 

Budouppvisning i Hillerstorp.

Mathias Lyckesand | 20 November 2008

Fyra Kampsporter visades upp av lika många klubbar från regionen vid första budogalan under Gnosjö karates regi, och det kan bli fler uppvisningar i framtiden. Förutom Gnosjö karateförening så kunde man även få se Jujutsu, Thaiboxning och Judo som representerades av tre andra föreningar i regionen.

Det gick stundtals ganska hett till med tuffa slag och kast på budomattan och man kunde höra publiken reaktioner. Syftet med budagalan är att visa upp dom olika föreningarnas verksamhet men man hoppas också på ytterligare sammarbete mellan klubbarna i framtiden.

Judo


Yamaguchi Takashi 6 dan på Sverigebesök.

Mathias Lyckesand | 5 November 2008

Yamaguchi sensei 6 dan var i sverige och Stockholm under helgen för att hålla ett träningsläger i karate. Yamaguchi som var elev till Asai visade på klara influenser från sin mästare, då likheten stundvis var slående.

Redan under första passet poängterade han vikten av "shoulder snap" och vi fick prova på några av hans övningar för att lära oss slappna av i axelpartiet. Vi gick sedan igenom kata Yoku gosei och Gojushiho Sho. Det bjöds också på flertalet kumiteövningar där fokus låg på fotarbetet, timing och avstånd till motståndaren.

För oss som tränade för Asai och tyckte om hans karate är det en fröjd att också träna för, och ta del utav Yamaguchi sensei's kunskaper. Vi får hoppas att det inte dröjer allt för länge innan han kommer hit igen. Vi tackar Görgen och Karin för ytterligare ett kanonläger i deras regi.

Yamaguchi


Dags att packa väskan inför höstterminen!

Mathias Lyckesand | 3 Augusti 2008

Då var det åter dags att damma av dräkten och packa väskan. Den 20:e augusti sparkar vi igång höstterminen efter en väl förtjänt sommarledighet..

Håll ögonen öppna för ett av höstens store event, Sensei Yamaguchi kommer till Stockholm!!


Karin Sökare och Roy Andersson på besök under karatehelg i Hillerstorp!

Mathias Lyckesand | 10 Juli 2008

I helgen ordnade Gnosjokarateförening Mushindokai träningsläger och det kom folk från halva landet. Orsak? En av den svenska karatens pionjärer hade infunnit sig: Roy Andersson.

Tillsammans med flerfaldiga SM-, NM- och EM-mästare Karin Sökare och före detta landslagstränare för juniorer och kvinnor, Görgen Sökare undervisade Roy Andersson det 40-tal karateutövare som kommit. Både grundteknik, kihon, och kata och kumite för uppvisning och fight tränades i gymnastiksalen i Hillerstorpsskolan lördag och söndag.

Från Falun till Lund hade folk kommit för att se en av de som tog karaten till Sverige på 60-talet. Idag är Roy Andersson 75 år och har inte tränat karate på 15 år, utan satsat mer på tango och stepp. Men Magnus "Masse" Gustavsson i Gnosjös karateförening lyckades övertala honom att komma på besök. Och det verkade vara lyckat.
Roy Andersson
Sensei Roy Andersson instruerar.
- Det blir fler gånger, sa en glad Magnus Gustavsson i slutet av träningen. Roy Andersson själv verkade gilla comebacken: han hade inte tid för en kort intervju utan gav deltagarna all sin upppmärksamhet.

Mästare Karin Sökare från Stockholm reser runt och tränar folk i hela landet. Hon gillade evenemanget mycket och var imponerad av Gnosjöföreningen. - De är jätteduktiga, det är hög standard i klubben.


Ruth Aniansson, Värnamo Nyheter måndag 7 juli 2008.


Jappeläger med Sensei Kato 8 dan.

Mathias Lyckesand | 12 Maj 2008

Shihan Kato 8 dan har gästat Stockholm ännu en gång och precis som vanligt så bjöds det på karate-träning av högsta klass. Kato visade på vikten av Kihon (basic) och bjöd på ett flertal kombinationer med Mae-geri och tsuki under fredagens träning.

Man kan lätt se att Kato har jobbat med och influerats av Asai's karate när han kör igång med rotationer som sätter balansen på prov. Något som var typiskt för Asai's träningspass. Vi fick även prova på en Asai kata, Rakuyo. Det var lite av en utmaning men efter ett tag så satt ordningsföljden och därefter är det bara egen träning som gäller.

Sista dagen så handlar det mycket om timing, enkla kombinationer och explosivitet. Kato säger flera gånger till oss "Please practise this way" varpå vi svarar Osu.

Det märks på Kato att han uppskattar att få komma hit till Sverige för att instruera och det är roligt att så pass många väljer att åka på hans läger.

Kato


Roy Andresson gästar Mushindokai!

Mathias Lyckesand | 29 April 2008

Det var ca 20 år sedan Roy Andersson gästade Mushindokai sist, och ingen hade väl trott att han efter att ha lagt sin karate-gi på hyllan skulle komma att besöka oss ännu en gång. Den här gången tillsammans med vår egen Görgen Sökare. Roy som på den tiden grundade och ledde sin egen organisation S.O.S.K.O (Swedish Ortodox Shotokan Karate Organisation), har även skrivit ett flertal böcker i ämnet karate.
Boka in helgen 5-6 juli för ett lite nostalgiskt möte och kul karate-träning.


Majlägret närmar sig.

Mathias Lyckesand | 14 April 2008

Shihan Sadashige Kato 8 Dan och huvudinstruktök för IJKA, kommer till Stockholm även detta år. För er som aldrig tränat för denna väl respekterade instruktören förut så är det lite av ett måste. Planera in första helgen i Maj månad för karateträning.


Vi gratulerar Göran till sitt andra Dan!

Mathias Lyckesand | 13 April 2008

Göran graderade sig till 2:a Dan under svartbälteslägret i Gislaved förra helgen. Vi i Mushindokai gratulerar.

Medaljregn under Zanchin-Cup.

Mika Lehto | 13 Mar 2008

7 st barn åkte ner för att tävla i Hässleholm från Mushindokai och vilket resultat. Ungdomarna kammade hem ett flertal medaljer i de olika klasserna.

7-9 Kata / 1:a Cesar(junior) / 2:a Albin
10-11 Kata / 4:a Ricky
12-13 Kata / 3:a Victor
10-11 Kumite / 1:a Armin / 2:a Oscar
12-13 Kumite / 2:a Victor

Men det var inte bara tävling på schemat utan även en hel del träning. Bertil från H-holm ledde första passet under lördagen och han körde grundtekniker och lite fightövningar.
Mika körde andra passet med Taikyoku-shodan i olika varianter som uppvärmning, och sen Shorin-Dai (Rullstolskata) med lite inslag av bunkai. Sen var det en lite längre paus och då fick barnen frallor, frukt och lite att dricka innan Ulfan från H-holm tog nästa pass och körde igenom Taikyoku-shodan med bunkai.
Ferydoon från Gislaved körde sista passet med mitts och fightträning. Sista passet slutade ungefär vid halvsex,och sen var alla med och käkade pizza. Dom flesta som var med på cupen sov på vandrarhemmet även dom från H-holm.
På söndagsmorgonen var det väckning halv sju, och barnen gick iväg för att träna för Lars från H-holm som körde Kata och han hade även en liten genomgång av tävlingsregler, vi som var kvar plockade fram frukost så barnen skulle hinna äta lite innan tävlingen började. Anders från H-holm var huvuddomare, och Kjell från H-holm och jag var hjälpdomare.

Det var ca 40 barn som var anmälda till träningscupen från Hässleholm, Gislaved och Gnosjö. Barnen tränade nästan hela tiden från 12-17.30 på lördagen och hade ändå en massa energi kvar på söndagen, och jag tror inte jag hörde någon gnälla en enda gång så det var starkt jobbat.Lyckat Bunkailäger i Hillerstorp.

Mathias Lyckesand | 6 Mar 2008

Mushindokai har annordnat sitt första Bunkailäger med Sensei Görgen Sökare 6 dan på plats i det lilla samhället.

En viktig del i Bunkaiträningen är att hitta flera olika tolkningar på samma kombinationer för att bredda sin karate och Görgen visar prov på flera lite "friare" varianter vilket jag tror uppskattades av dom flesta.
Helgens träning vände sig främst åt dom lite mer avancerade eleverna då det tränades tillämpning i katorna Kanku Dai, Jion, Enpi och Tekki Nidan. Vi gick även igenom en av Shihan Asai's kata, Yoku sansei.
Görgen avslutar lägret med att introducera sin syn på Oyo genom kata Heian Nidan.
Oyo som är den yttersta formen av tillämpning i karate är direkt kopplat till självförsvar där attackerna består utav grepp, stryptag, rallarsvingar och allt annat du kan tänkas möta på gatan.

Ett stort tack till alla som rest hit för att deltaga på vårt läger, hoppas att vi ses igen, nästa gång.
Det finns inget album kopplat till denna sida.

facebook_logga

Postadress:
Gnosjö KF Mushindokai - Karate
Mika Lehto, Erlandsvägen 9 Brännehylte
33033 Hillerstorp

Kontakt:
Tel: 037082861
E-post: This is a mailto link

Se all info