Hoppa till sidans innehåll

Samarbetet Gökstens BK och Eskilstuna Guif


Gökstens BK + Eskilstuna Guif

Genom ett unikt samarbete med Eskilstuna Guif har föreningarna mejslat fram en gemensam modell för hur tjejer från Eskilstuna skall kunna gå från ”Bollskola till Elitserie” utan att behöva lämna handbollstaden Eskilstuna. Samarbetet som lanserades våren 2014 innebär att gemensamt kan marknadsföra och bredda våra verksamheter utan att konkurrera. Vi har en samsyn över att bägge föreningarna skall samarbeta.

Hur fungerar det?

De 17 åringar som vill, och har potential, att satsa på en elitkarriär erbjuds en plats i Eskilstuna Guifs utvecklingslag hos Gökstens BK. I enstaka fall kan man även direkt erbjudas plats i Eskilstuna Guifs A-lag.

Utvecklingslagen består till stora delar av 17-18 åringar, men även spelare som är något äldre om föreningen ser en potential i spelaren som en kommande A-lagspelare. Föreningens målsättning med utvecklingslagen är att skapa förutsättningar för intresserade spelare att utvecklas till elitspelare.

Utvecklingslagen är organiserade under Elit och har som viktigaste uppgift att utveckla och förbereda spelare för att ta en plats i A-laget.

Om man som 17-åring däremot inte har ambition att ta steget fullt ut och satsa på en elitkarriär så kan man spela vidare i något av Eskilstunas motionslag. Här är ambitionen att kunna träna och spela matcher seriöst, men inte med den hårda elitsatsningen. Föreningen ser också spelare i motionslaget som framtida domare, funktionärer och ledare.

Uppdaterad: 30 SEP 2016 16:13 Skribent: Tor-Erik Henriksson

 

 

 

 

 Karl Hedin

  


Följ Gökstens BK på

 Facebook

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link

Se all info