Hoppa till sidans innehåll

1 vinst och 1 förlust!

17 FEB 2014 10:50
Ja det blev facit efter helgens två matcher för damlaget. Det var två tuffa och jämna matcher som spelades i helgen och det kunde nästan ha slutat hur som helst i båda.
  • Skapad: 17 FEB 2014 10:50

På lördagen ställdes tjejerna not Skogås, som låg ett poäng före och som det blev en snöplig uddamålsförlust mot i höstas. Skogås började matchen bäst och mest inspirerat och livligt framcoachad av deras tränare. De tog ledningen med 6-4 innan Madde K presenterade sig och gjorde tre raka mål och när sedan Mia gjorde 8-6 så tvingades Skogås ta Time-out. Efter Timo-outen så jämnades spelet ut men vi kunde gå till pausvila med en ledning med 12-10 mycket tack vare kantspelarna Madde K och Moa samt Lollo i målet. Andra halvlek började ungefär som den första med att Skogås var mer på tårna och kom ikapp nästan direkt till 13 lika och det var ett ställningskrig fram till 17 lika, fast Skogås hade aldrig varit i ledningen utan bara kvitterat.Vid likaläge 17 så gör tjejerna som i första halvlek, trampar lite på gasen och gör 4 raka mål och det är dags för Skogås att ta Time-out igen. Denna gången kommer de inte riktigt ikapp utan det är 2 mål som minst hela tiden och tjejerna går fram till 28-23 innan motståndarna får göra sista målet. En skön seger och ett bra genomfört dagsverk där många levererar ett gott dagsverk. Extra plus till Made K, Moa L och Lollo samt till den alltid vilt fightandes Jempa som dagen till ära tilldelades priset som Matchens lirare!

Målskyttar Göksten: Made K 9 (3), Moa 8 (1), Mia 6, Jempa 3, Karin 2

Målskyttar Skogås: Fanny Biehl 6, Caroline Nyman 6, Ellen Berenett 5 (2), Caroline Wahlberg 3, Sara Lundqvist 2, Kajsa Lundgren 2.

Söndagens match var mot serieledarna och förmodligen seriesegrarna Linköpings Lejon. Denna match var verkligen skilda världar mot gårdagen, då det var två lag med yngre spelare som vill för mycket ibland med tekniska fel som följd, i denna matchen var det rutin mot ungdomlig entusiasm. Matchen började jämnt där inget lag ledde med mer än en boll fram till slutet av halvleken då Linköping satte in ett litet ryck i samband med att Gökstenstjejerna missade lite och stressade fram avsluten så de gjorde 7-2 i slutet av första fram till halvtidsvilan. Det stod 13-18 i paus. Göksten började andra halvlek med en dubbelpunkt och det skärrade Linköping en hel del och de började slänga bort bollar samt att inbytte Lollo i målet fick tag på ett par bollar. Sakta men säkert började man äta sig ikapp målmässigt och var uppe och hade 20-22 men tyvärr så missades det en straff då och Linköping kunde göra 2 raka och till synes punktera matchen men tjejerna gav inte upp utan gav det verkligen en chans men tyvärr räckte det inte hel vägen utan det blev förlust med 24-28. I denna matchen märkte man tydligt vad rutin gör, vid varje frikast upp med 3 fingrar i luften, rätta till tröjan och sen lägga frikastet vilket gjorde att våra tjejer stod och stampade och ville komma igång. Långa anfall där armen måste ha varit ganska nära att komma upp många gånger är frukten av rutin och det kommer våra tjejer få med tiden oxå.

Många i Göksten försökte och försökte fast det var lite tungt idag men litet extra plus till Julia Karlsson som nog gjorde sin bästa match för säsongen, Julia fick oxå priset som Matchens Lirare.

Målskyttar Göksten: Karin 5, Madde K 5 (1), Mia 4, Julia K 3, Moa 2, Hanna H 2, Jempa 2, Malin M 1.

Målskyttar Linköping: Maria Carlberg 8 (4), Ilone Jacobsson 8 (1), Liza Arfelt 4, Malin Fahlstedt 3, Cathrine Eklund 2,  Ammie Johansson 1, Anna Rundqvist 1, Julia Andersson 1.

Nu tar vi nya tag och chansen för kvalspel lever vidare i allra högsta grad.

Forza Göksten!

Skribent: Christian Andersson

 

 

 

 

 

 

  

 


 

 

 

 

Postadress:
Gökstens BK - Handboll
Eskilstunavägen 35 A
64430 Torshälla

Kontakt:
Tel: 016344878
E-post: This is a mailto link